IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LAK NA SUZE: Kako je Vučić plakao za Šešeljem i Nikolićem… (foto i video)

Patetika i gluma su osobine koje je Aleksandar Vučić doveo do savršenstva. On se ne libi ni suzu da pusti, u cilju što boljeg marketinga, ciljajući na osjećanje ljudi za samilost.

– Ne dajte Radovana Karadžića, ne dajte generala Mladića, ne dajte pukovnika Šljivančanina… Nije mi bog dao da poginem i sa srpskim junacima, na prvim borbenim linijama, ali idem tamo gdje sam najspremniji i najpotkovaniji za borbu – izjavio je Vojislav Šešelj na mitingu SRS, pred odlazak u Hag, februara 2003. godine.

Dok se Šešeljeva supruga Jadranka, držala dostojanstveno i stoički, iza toga je Aleksandar Vučić je ridao, kao da četničkog vojvodu šalju na vješala, a ne u instituciju koju je prijetio da će da rasturi i pronese srpsku slavu.

Opet, nakon više neuspjelih pokušaja da dođe na vlast, Vučić je 2012. godine, nakon drugog kruga predsjedničkih izbora, na kojima je pobjedio Tomislav Nikolić, sav egzaltiran i uzbuđen izašao pred novinare i objelodanio:

Čitaj još:   HOROR, NOVI SAD: Albanski tinejdžeri zvijerski pretučeni, jednom se bore za život...

– Srbija je večeras dobila novog predsjednika, Tomislava Nikolića – objavio je Vučić, ne skrivajući suze, što će se ostvariti unaprijed zacrtani scenario o Nikoliću kao mamcu za mase, na putu osvajanja njegove apsolutne vlasti.

izvor: direktno.rs

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

SARAJEVO: KOMŠIĆ PORUČIO DAČIĆU, MJESTO TI JE U HAGU…

Lider DF-a i kandidat stranke za člana Predsjedništva BiH iz Read more