IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠESTERO SE UTOPILO ZA NEDELJU DANA: Tragične slike sa jezera i rijeka, stradali i DJECA I STARIJI… (foto i video)

Region je potresla vijest o nastradalim dječacicama a stari tek pet a i sedam godina, koji su se utopili u jezeru, međutim, u proteklih nedelju dana bile su još četiri žrtve na rijekama i jezerima…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti,Putovanja,vijesti, ponedeljak 24.08.2020…20: 35…ŠESTERO SE UTOPILO ZA NEDELJU DANA:Tragične slike sa jezera i rijeka, stradali i DJECA I STARIJI… (foto i video)

Tijela dvojice braća D.M. (2015. godište) i D.M. (2013. godište) izvučena su juče iz jezera Očaga i odmah nakon toga ljekari su i Hitne pomoći započeli su borbu za njihov život. Međutim i pored svih napora ljekara oni su preminuli. Dječaci su se kupali u jezeru i u jednom trenutku nestali ispod površine vode. Roditelji, koji su bili u plićaku sa bebom, alarmirali su spasioce.

Dragana M., majka nastradalih mališana nakon tragedije, novinarima je se i ukratko ispričala šta se dogodilo.

Jezero Očaga Lazarevac
Jezero Očaga Lazarevac

– Prvi put smo bili na jezeru. Kada smo primetili da ih nema počeli smo da ih tražimo. Spasioci nisu odmah reagovali, već posle sat vremena su skočili. Mog supruga je policija odvela za Beograd. Ne znam zbog čega- u suzama je rekla nesrećna majka nakon čega se povukla u porodični dom.

Nekoliko sati poslije ove tragedije, oko 17 sati prvo je tridesetsedmogodišnji muškarac V.A. utopio se prilikom kupanja u Dunavu, u blizini Kostolca.

Tokom današnjeg dana, izvučeno je iz Dunava beživotno tijelo Boška M. (43) , od strane granične policije Đerdap. Njegov nestanak je inače bio prijavljen prije dva dana. Na licu mjesta izvršen je uviđaj i utvrđeno je da se nesrećni čovjek utopio i da na ijnema tragova nasilja. Boškov nestanak je prijavio to njegov brat.

Boško M.
Boško M.

Kako sugrađani tvrde Boško je bio dobar plivač.

Čitaj još:   BIH DOBILA NOVOG SELEKTORA: Adis Bećiragić, je naslednik Vedrana BOSNIĆA... (foto, video)

– Poznavao sam ga, bio je jako fin momak. Radio je u “Đerdap usluge”, u sportskoj hali. Volio je da siedi na keju na plaži i baš smo se šokirali kada smo čuli šta se dogodilo, jer je bio dobar plivač – kaže jedan Kladovljanin.

Prošle nedelje, jedan i tinejdžer i stariji muškarac, takođe su izgubili svoje živote nakon utapanja na kupalištima u Srbiji.

U jezeru Gazivode, 16. avgusta došlo je do nesreće kada se utopio tinejdžer Jakuba C. (17) iz novopazarskog sela Požega. Ronioci Žandarmerije našli su njegovo tijelo dan nakon utapanja, jedan metar od obale.

Kako su rođaci stradalog tinejdžera ispričali, on je u nedelju rekao ocu da će sa svojim drugarima otići u vikendicu u blizini jezera Gazivode. Otac se prvobitno usprotivio tome, ali je Jakub C., rekao da želi da ode malo da prošeta.

Četvorica tinejdžera su otišla u Ribariće, kupala se, skakala u vodu, a Jakub se čak požalio da mu je hladno.

– U jednom momentu rekao im je “ja ću da uđem još jednom da se okupam i zaronim, neću više, jer mi je hladno”. Ušao je, zaronio i nije isplivao dodaju nesrećni rođaci tinejdžera.

Čitaj još:   CRNA GORA šalje SVOJE VOJNIKA u sastav snaga NATO- a za brzo reagovanje... (video)

U prepodnevnim satima muškarac Dragan P. (62), utopio je se u petak prošle nedelje, 21. avgusta u jezeru Zaova, kod Malog Crnića. Do same tragedije je došlo iznenada, muškarac je plivao, odjednom je potonuo i udavio se.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more