IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKOPLJE: Zećir Ramčilović, jedini zastupnik bošnjačkog naroda u Skupštini RS Makedonije… (foto)

U Skupštini Republike Sjeverne Makedonije verifikjovan poslanički mandat jedinog Bošnjaka u novom sazivu, doc. dr. Zećir Ramčilović…

SKOPLJE: Sjeverna Makedonija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak 27 . 05. 2020 07: 15 … SKOPLJE: Zećir Ramčilović, jedini zastupnik bošnjačkog naroda u Skupštini RS Makedonije… (foto)

Doc. dr. Zećir Ramčilović dio je parlamenta u prošlom mandatu i izvršavao funkciju potpredsjednika Skupštine. Pored njegovog rada na unutrašnjem planu, Ramčilović je inicirao i zajedno sa aktuelnom većinom realizovao veći broj aktivnosti koje unapređuju saradnju između Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Kao što putovanja sa ličnim kartama, priznavanje vozačkih dozvola, dogovori o saradnji u oblasti obrazovanja, kulture i dr, obilježavanje genocida u Srebrenici u Skupštini, te i prve državne delegacije koju je on predvodio na komemoraciji u Potočarima. Na ovim izborima bio je na kandidatskoj listi Koalicije “Možemo” koju je predvodio SDSM.

Predsjednik SDSM i budući premijer Zoran Zaev je i ovog puta pokazao da je vrijeme podjela po bilo kom osnovu prošlost, a novu parlamentarnu većinu čine svi narodi koji žive u Republici Sjevernoj Makedoniji.

Čitaj još:   Vic dana Telefon i plavuša...

“Da se bude narodni poslanik je velika čast i odgovornost. Poštovani građani kao i u proteklom periodu produžiću da vas sve pretstavljam odgovorno, časno i transparentno. А kao jedini poslanik bošnjačkog naroda u parlamentu, te ogromna podrška i uvjerljiva pobjeda u svim mjestima gdje su Bošnjaci većinsko stanovništvo je dopunski motiv da dostojno vas predstavljam i posvećeno radim za dobro svih građana u realizaciji strateških ciljeva i prioriteta naše države”, a to je napisao, između ostalog, na svom Facebook profilu Ramčilović.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more