IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAVA I ZLOČIN: Teroristi zatvor do kraja života zbog masakra u džamijama na Novom Zelandu… (foto i video)

Australac, bio je inspirisan ratnim zločincima iz BiH, suočio se s 51 tačkom optužnice za ubistva 40 tačaka za pokušaj ubistva i tačkom za sva izvršenje terorističkog napada…

CHRISTCHURC: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 27.08.2020, 10: 23…  STRAVA I ZLOČIN: Teroristi zatvor do kraja života zbog masakra u džamijama na Novom Zelandu… (foto i video)

Brentonu Tarrantu, 29-godišnji Australcu, koji je u masakru u džamijama u Christchurchu na Novom Zelandu 15. marta 2019. godine ubio 51, a ranio 40 osoba, uglavnom muslimanskih vjernika, izrečena je doživotna kazna zatvora, javio je BBC.

Australac, koji je bio inspirisan ratnim zločincima BiH njihovim zločinima, suočio se s 51 tačkom optužnice za ubistva, 40 tačaka za pokušaj ubistva i tačkom za izvršenje terorističkog napada.

On je prva osoba u historiji Novog Zelanda kojoj izrečena kazna doživotnog zatvora.

Čitaj još:   VIC DANA Finale svjetskog prvenstva, muškarac sjedi iziritiran...

– Vaši zločini su tako strašni da čak i ako budete pritvoreni, sve dok ne umrete, neće iscrpiti zahtjevi vaše kažnjavanje- kazao je postupajući sudija Cameron Mander u sudu u Christchurchu, te je naglasio da se Tarrant nije pokazao kajanje.

Inače, krajem marta ove godine Brenton Tarrant priznao je krivicu za 51 tačku ubistva, 40 tačaka za pokušaj ubistva i za izvršenje terorističkog napada.

Izvor BBC

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more