IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VAŽNO, KAD SE VRATE SA LJETOVANJA, ČEKA IH “ZATVOR”:Nova mjera protiv širenja korone iz susjednih država… (foto i video)

Zvanični Beograd pokušava da se Srbija zaštiti zbog porasta broja zaraženih u komšiluku, u kojem ove godine ljetuje veliki broj Srba…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, Putovanja, četvrtak, vijesti, 27: 08.2020…22: 38…VAŽNO,KAD SE VRATE SA LJETOVANJA, ČEKA IH “ZATVOR”: Nova mjera protiv širenja korone iz susjednih država… (foto i video)

Turistima iz Srbije koji trenutno ljetuju u BiH, Hrvatskoj ili Crnoj Gori a i po dolasku kući preporučuje se karantin od sedam dana i poštovanje svih istih epidemioloških mjera!

Zasad je ovo samo preporuka ljekara, uskoro bi mogla ista postati kao i obavezujuća mjera!

Pored ovog apela ljekara, na svim graničnim prelazima na ulasku u Srbiju pooštrene su sanitarne kontrole, a nakon detaljnih pregleda svaki putnik a i koji uđe u našu zemlju dobije obaveštenje o preventivi. Ove radikalne mjere donijete su zbog većeg broja zaraženih u komšiluku, u kojem se ove godine ljetuje veliki broj Srba

Prema riječima članova Kriznog štaba, ukoliko se narednih nedelja to epidemiološka situacija pogorša i korona ponovo bukne, svi Srbi će se nakon dolaska sa ljetovanja morati u obavezan karantin ili istu kućnu izolaciju.

Karantin na pomolu…

Čitaj još:   BRAVO ZA "ULOV" GODINE: Pohapšeni, opasni kriminalci u četiri grada u Republici Srpskoj... (foto)

Infektolog dr Žarko Ranković ističe da karantin od sedam dana bio i gotovo idealno rešenje za sve domaće turiste koji se vraćaju sa ljetovanja, ali sve to i zavisi od epidemiološke situacije narednih nedelja.

Apelujemo na sve naše građane koji se sada vraćaju sa mora da povedu računa o svom zdravlju, ali i zdravlju svoje okoline. Najbolje bi bilo da se samoizoluju nekoliko dana, da izbjegavaju kontakte, ljubljenja onda grljenja. Da obavezno nose masku, poštuju distancu, dezinfikuju i sav prostor, redovno peru ruke…

Ipak, oni sada dolaze iz zaraženih područja gdje je epidemija buknula ali i postoji velika bojazan da nam donesu virus. Tu je i faktor opuštanja kada ste na odmoru, pa malo i zaboravite na sve potrebne mjere- objašnjava dr Ranković.

Zamenica direktora “Batuta” prof. dr Darija Kisić Tepavčević ističe da nam i te kako prijeti prelivanje epidemije korone preko naših građana koji letuju u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, pa se razmatra odluka o uvođenju obaveznog i karantina...

izvor agencije

Čitaj još:   USLOV VISOKOG PREDSTAVNIKA: MILORAD Dodik, da potpiše izjavu o lojalnosti državi BiH... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more