IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN- od njega zavisi ko će vladati u Crnoj Gori: MILO GA NAZVAO BITANGOM A ZOVU GA I ALBANSKI ČETNIK… (foto i video)

Predsjednik Građanskog pokreta URA (Ujedinjena reformska akcija) Dritan Abazović osvojio je četiri mandata u parlamentu Crne Gore, ima 35 godina, a u politici je od svojih dvadesetih.

Abazović ima 35 godina. Poslanik 26. saziva Skupštine Crne Gore. Žestoki je kritičar politike Mila Đukanovića, ali jednako je kritičan i prema prosrpskoj opoziciji. Etnički je Albanac iz Ulcinja gdje je i završio osnovnu školu i gimnaziju.

Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka, smjer politikologija na Univerzitetu u Sarajevu, stekavši zvanje diplomiranog politikologa. Bio je student generacije i dobitnik “Zlatne značke” i “Zlatne povelje” Univerziteta u Sarajevu. Magistrirao je 2008. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore, na smjeru Međunarodni odnosi. Doktorirao je 2019. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. 

Abazović je u više navrata isticao da je suživot različitih nacionalnih i vjerskih entiteta u Crnoj Gori moguć, a da problem Crne Gore nije nacionalne, već ekonomske prirode.

Čitaj još:   ŠOK: KRIVOKAPIĆ I DRITAN ĆE BITI SASLUŠANI ZBOG KOKAINA

Mladi političar prošle godine je “potresao region” kada je Skenderbega nazvao Srbinom, što je izazvalo lavinu negativnih komentara na njegovom Facebook profilu.

NAZIVALI GA “ALBANSKIM ČETNIKOM”

Abazović je uvjek propagirao ideju multikulturalnosti koje se nije odrekao ni u kampanji. Upravo je tada i obrazložio zašto su ga svojevremeno nazivali “albanskim četnikom”.

– To je sinonim za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije – pojasnio je Abazović u predizbornoj kampanji.

POZNAT I KAO “BITANGA”

Ovaj mladi Albanac , svoju prepoznatljivost ponajviše duguje upravo Đukanoviću, koji ga je prije nekoliko godina javno u Skupštini Crne Gore nazvao “bitangom”.

izvor: agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more