IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GRAĐANI PODGORICE U VELIKOM BROJU IZAŠLI NA ULICE: Pored policije mašu srpskim trobojkama i uzvikuju… (foto i video)

Kako prenose “Vijesti”, proslava je počela večeras oko 19 sati, a nekoliko hiljada građana okupilo se na platou, gdje se pale baklje i pušta vatromet.

U podgoričkom Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja večeras se služi moleban, a veliki broj građana okupio se u hramu i oko njega, sa srpskim zastavama, dan nakon parlamentarnih izbora u toj zemlji.

Kako prenose “Vijesti”, proslava je počela večeras oko 19 sati, a nekoliko hiljada građana okupilo se na platou, gdje se pale baklje i pušta vatromet.

Građani pjevaju “Ustala je Crna Gora, svetinja se braniti mora”…

“Vijesti” javljaju da policija pokušava da zabrani da se automobilima blokira Bulevar svetog Petra Cetinjskog, kao što se to dogodilo s Bulevarom Džordža Vašingtona.

Čitaj još:   UBICE NA SLOBODI: Roditelji Saše Klikovca nastavljaju sa štrajkom gladju ispred Višeg suda u Podgorici... (foto)

Međutim, to nije omelo građane da se ka hramu upute pješice.

Poziv za večerašnji moleban i okupljanje širio se društvenim mrežama i ovo nije “zvanična” proslava izborog uspjeha s obzirom na to da su u koaliciji “Za budućnost Crne Gore” rekli da oni, kao ni sveštenstvo SPC-a, nisu organizovali večerašnje okupljanje, već da su na okupljanje pozvali sami građani.

izvor: SB

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

DANAS Podgorica: Krivična prijava protiv mitropolita Amfilohija…

Danas je, Crnogorski pokret (CP) podnio je osnovnom državnom tužilaštvu Read more