IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIJETI HUMANITARNA KATASTROFA: Danas hitan sastanak u Sarajevu o… (foto i video)

Danas će u Sarajevu biti održan sastanak vlasti iz USK i na drugim nivoima vlasti…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak 31: 08.2020. 09: 58…PRIJETI HUMANITARNA KATASTROFA: Danas hitan sastanak u Sarajevu o… (foto i video)

VIŠE JE TO NEGO SKANDAL jer danima nema rješenja problema migranata na međuentitetskoj liniji razgraničenja između Bosanske Krupe i Novog Grada. Krajina je na nogama. Održani su i protesti, gdje su izneseni prvo i određeni zahtjevi.

Tim povodom, danas će u Sarajevu biti održan i sastanak vlasti iz USK s drugim nivoima vlasti.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić ranije je dao podršku protestima, rekavši da se migrantska kriza mora rješavati u Sarajevu da je Bihać samo kolateralna šteta.

Proteste je podržao i premijer USK Mustafa Ružnić, koji očekuje rasplet situacije upravo početkom ove sedmice, odnosno danas.

“I s ovim stavovima koje su građani ovdje iznijeli, da se država udostoji i omogući slobodu i prava, s tim stavovima mi ćemo u ponedjeljak (31. augusta) nastupiti na sastanku u Sarajevu, na poziv ministra sigurnosti BiH, sa predstavnicima međunarodnih organizacija”, kaže Ružnić.

Čitaj još:   TUGA VELIKA- Prijatelji i porodica se opraštaju od Mostarke koja je pala niz stijene u Neretvu: "Draga Anela, kada bi naša pjesma znala, kad´ bi pjesma mogla da te vrati"... (foto, video)

Humanitarna katastrofa prijeti migrantima koji se nalaze između Republike Srpske i USK, jer nisu ni u čijoj nadležnosti.

Ako se tome doda da autobusi puni migranata svakodnevno dolaze na entitetsku liniju razgraničenja, gdje ostaju zarobljeni, razgovor koji je obavio Mustafa Ružnić i sa ministrom sigurnosti Selmom Cikotićem će morat donijeti više od njegovog očekivanja. Ako želi postići bilo kakav rezultat

Izvor NAP

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more