IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bošnjačka stranka: Nacional-šovinistička histerija se mora zaustaviti u Pljevljima … (foto)

“Pljevlja su grad sa viševjekovnom tradicijom multietičnosti i u obavezi smo da ovu vrijednost sačuvamo”, navode u BS…

PLJEVLJA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, srijeda 02:09.2020. 16. 08… Bošnjačka stranka: Nacional-šovinistička histerija se mora zaustaviti u Pljevljima… (foto)

Bošnjačka stranka najoštrije osuđuje vandalizam na imovini kao službenim prostorijama Islamske zajednice u Pljevljima, i prijeteće poruke bošnjačko- muslimanskom stanovništvu.

“Pozivamo nadležne organe da hitno otkriju počinioce ovih nedjela i obezbijede mir sigurnost pripadnicima islamske vjere svim građanima Pljevalja. Događaji koji se desili u prethodna tri dana, ovaj najnoviji, alarm su za cijelo društvo da se nacional-šovinistička histerija mora zaustaviti. Moraju se zaustaviti oni koji žele povratak u devedesete godine, kada su muslimani Pljevalja proganjani, zastrašivani i protjerivani”, navode u BS.

Kako su istakli, država Crna Gora ima instucije kojima je zadatak zaštititi svakog građanina.

“U interesu je svih da što prije pronađu počinioci i njihovi nalogodavci, kako bi se u gradu sačuvao mir. Pljevlja su i grad a i sa viševjekovnom tradicijom multietičnosti i u obavezi smo da ovu vrijednost sačuvamo”, navode u BS.

Čitaj još:   BORIS Mugoša: Po ko zna koji put antievropska i antisistemska glasanja u parlamentu...

Bošnjaci su, naglašavaju, dio društvenog bića Crne Gore.

“Svi oni koji ovih dana upućuju najprizemnije uvrede i prijetnje na račun našeg naroda, kroz prijeteće poruke, uvrede i skandiranja četničkih pjesama, moraju biti svjesni da smo mi kao narod zajedno sa ostalima stvarali državu Crnu Goru. Ne znamo šta je krajnji cilj ovih zastrašivanja, ali sigurno neće umanjiti nasu privrženost državi Crnoj Gori i njenim temeljnim vrijednostima niti nas pomjeriti sa ovih prostora”, kazali su u BS.

Pozivaju na razum, strpljenje i pribranost.

“Kao politički predstavnici bošnjačko- muslimanskog naroda učinicemo sve preko institucija, zaštitimo građane ovakvih nasrtaja. Ujedno, upoznaćemo i relevantne međunarodne adrese sa ovim dešavanjima i tražiti da svojim uticajem doprinesu da politički sudionici daju dodatni doprinos da se smire tenzije i svi vrate dijalogu, kao jedinom mogućem načinu rješavanja ovih problema”, ističu u BS…

izvor agencije

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more