IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IMAMO PROGNOZU ZA SEPTEMBAR: Ljeto još nije prošlo, ali će nam još trebati i KIŠOBRANI… (foto)

Septembar je zvanično stigao, mjesec koji prvo asocira na početak i školske godine, a odmah zatim i na kišum tako će biti i ovoga puta…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak 01: 00.2020. 22. 38… IMAMO PROGNOZU ZA SEPTEMBAR: Ljeto još nije prošlo, ali će nam još trebati i KIŠOBRANI… (foto)

Prema prvim najavama meteorologa očekuju nas kišoviti dani praćeni su i grmljavinom, ali biće još uvijek i vremena za uzivanje na suncu.

Leto još nije gotovo

Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru imaće vrijednosti u granicama višegodišnjeg prosjeka, dok će srednja maksimalna u prosjeku biti viša za 0,2 stepena u odnosu na višegodišnji prosjek. U Sarajevu a i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha od 13,7 C, a maksimalna oko 24,2 C stepena.

“Mjesečna suma padavina tokom septembra biće malo ispod so sada i višegodišnjeg prosjeka sa vrijednostima u prosjeku za 14 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu široj okolini septembarska suma padavina iznosiće oko 40 mm”, navedeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Izgledi vremena u sepmtebru za Beograd i širu okolinu
Izgledi vremena u sepmtebru za Beograd i širu okolinu

Dok se i u Sarajevu Beogradu i široj okolini će tokom septembra, prema najavama meteorologa, čak pola mjeseca padati kiša. Naravno, to neće biti dan za danom, već u intervalima od po nekoliko dana. Pored kiše je najavljenai grmljavina. Maksimalna dnevna temperatura neće prelaziti 30. podiok, dok će najhladnija jutra biti krajem meseca sa minimalnom temperaturom od 12 stepeni C.

Izgledi vremena u sepmtebru za Novi Sad i širu okolinu
Izgledi vremena u sepmtebru za Novi Sad i širu okolinu

Slično vreme se očekuje i u preostalom dijelu regije, dosta dana proći će uz kišu, a biće i grmljavine. U ovom dijelu juga Evrope i na sjeveru će krajem mjeseca biti nešto hladnije nego u prestonici, te će jutarnje temperature biti oko 10 stepeni C.

Izgledi vremena u sepmtebru za Niš i širu okolinu
Izgledi vremena u sepmtebru za Niš i širu okolinu

Na jugu i toplije i hladnije u odnosu na shevernije krajeve. Tokom i sa dijelom septembra u Mostaru će prema najavama maksimalna a to je izmjerena tempratura biti 33 stepena i to osmog dana u mjesecu. Biće i kiše i grmljavine, ali nešto manje u odnosu na sijevernije predjele. Kao minimalne jutarnje temperature biće zabilježene krajem mjeseca, a da če tada se živa na termometru spustiti do devetog podioka.

Dakle, septembar će, prema prvim najavama, obiležiti vrijeme po kojem je a ovaj mjesec i prepoznatljiv. Dosta jesenjih kiša i po koji toplotni udar, tako da bez kišobrana ali i naočara za sunce ne izlazite iz kuće….

http://iBalkan.net

Čitaj još:   TRAŽE SE UBICE SLAVIŠE ĆULUMA: Izdate potjernice pretresi na 13 lokacija... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more