IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ministar unutrašnjih poslova Nuhodžić u Pljevljima: Otkrićemo počinioce gnusnih krivičnih djela koja udaraju na temelje Crne Gore… (foto i video)

Upotrijebićemo sva zakonska sredstva da pronađemo sve počinioce gnusnih krivičnih djela koja udaraju na temelj Crne Gore, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić, prilikom posjete Pljevljima…

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 03:09.20 13. 19: 48…Ministar unutrašnjih poslova Nuhodžić u Pljevljima: Otkrićemo počinioce gnusnih krivičnih djela koja udaraju na temelje Crne Gore… (foto i video)

Mevludin Nuhodžić je kazao da se ozbiljno radi na istragama, da je najveća odgovornost na onima koji su nacionalističkim istupima stvorili atmosferu za ono što se događa u Pljevljima.

“Da naglasim i da istražujemo ima li nalogodavaca. Ali i da ocijenim da ih ne mora biti ako je neko tokom kampanje kontinuirano stvarao atmosferu da se pripadnicima manjina ovo dogodi. Na onima koji se zalažu za podizanje spomenika fašistima, na onima koji uzvikuju nacionalističke parole, pjevaju nacionalističke pjesme i bodre druge da to čine – leži najveća odgovornost za ova događanja, jer stvaraju atmosferu za ovo.

To je uzročno- posljedična veza, koja se ne može ignorisati ni prikriti ni bilo neargumentovanim tvrdnjama o navodnim djelima tajne policije”, rekao je Nuhodžić.

Napadi na svakog građanina po osnovu nacije i vjere, kako je istakao, su napadi na multinacionalni i multivjerski sklad, što je najveće bogatstvo koje ima Crna Gora i po čemu je prepoznatljiva u regionu i šire.

Nuhodžić se sastao kao prvo sa predsjednikom opštine Pljevlja Igorom Golubovićem, kao i sa lokalnim rukovodstvom, odgovornima u Centru bezbjednosti i viđenijim Bošnjacima i Muslimanima.

Predsjednik Odbora Islamske zajednice Pljevlja Muriz Muslić izjavio je da Islamska zajednica ima puno povjerenje u državu i državne organe da će svi incidenti biti procesuirani i da će vinovnici odgovarati.

Čitaj još:   Mevludin NUHODŽIĆ: Bespredmetno održavanje sjednice Vijeća o izvještaju i dešavanjima u prestonici Crne Gore... (foto, video)

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović rekao je da su analizirana sva dešavanja i da je na sastanku sa uglednim Pljevljacima Bošnjacima i da im je garantovana sigurnost svim građanima.

“Tako da nema potrebe da se bilo ko organizuje u dijelu obezbjeđivanja vjerskih objekata i vjerskih institucija, već je to državni posao i država će dati sve od sebe da bezbjednost svih institucija i svih koji u njima borave ne dođe u pitanje“ , kazao je Golubović.

Nuhodžić je kazao da nikome ne smije biti dozvoljeno da ruši ono što smo vjekovima gradili, niti da osujeti multietnički sklad i pokoleba povjerenje manjinskih naroda u državu.

„Crna Gora je i ranije znala izaći na kraj sa ovakvim pojavama. Danas je Crna Gora jaka. Jača je i snažnija od onih koji žele da naruše istinski suživot i toleranciju u našoj građanskoj državi, koje ne želimo i nećemo da se odreknemo! Crna Gora je naša zajednička kuća, iz koje se nećemo seliti.

I danas, iz Pljevalja, poručujem svim građanima: sačuvaćemo mir, sigurnost i bezbjednost svakog građanina i građanke, bez obzira na vjeru i naciju! Još jednom pozivam na mir i slogu, da budemo tolerantni, da poštujemo jedni druge, svoje prijatelje, komšije– jer razlike nijesu i ne treba da budu usud našeg življenja, najuzvišenija i najsvetija vrijednost koju treba da čuvamo i sačuvamo svi mi koji živimo u Crnoj Gori. Naš zajednički život je svetinja svih nas”,  poručio je Nuhodžić na kraju radne posjete Pljevljima…

Čitaj još:   MAJKE SREBRENICE uručile cvijet MILU Đukanoviću: "Tu sam da se poklonim sjenima žrtava''

izvor CdM.me

 

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more