IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: BS je za manjinsku vladu predvodile bi ih Demokrate uz učešće koalicije Crno na bijelo i manjinskih partija… (foto i video)

Na sastanku istaknuto da je zajednički prioritet dvije partije prvo stabilnost društva, ubrzanje reformi i nastavak spoljnopolitičkog puta Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, ponedeljak 07.IX,2020…20:50… PODGORICA: BS je za manjinsku vladu predvodile bi ih Demokrate uz učešće koalicije Crno na bijelo i manjinskih partija… (foto i video)

Bošnjačka stranka i Demokratska Crna Gora imaju dobru saradnju, koju će i obije partije unaprijediti kroz jačanje odnosa nastavak trasiranja evropskog i evroatlantskog puta Crne Gore, saopšteno je danas iz Bošnjačke stranke.

Rukovodstva Bošnjačke stranke i Demokratske Crne Gore razgovarali su danas u Podgorici o aktuelnim politički mdešavanjima.

Na sastanku je istaknuto da je zajednički prioritet obije partije stabilnost društva, ubrzanje reformi i nastavak spoljnopolitičkog puta Crne Gore.

Demokrate su istakle da se moraju uvažiti rezultati izbora, koji jasno ukazuju da se treba formirati većinska Vlada tri pobjedničke liste, a i koja ima pun legitimitet tih izbora, uz želju i potrebu da tu Vladu čine i manjinske partije bez kojih nemapotpunog pomirenja.

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović kazao je da se BS zalaže za manjinsku vladu, koju bi predvodile Demokrate, uzučešće koalicije “Crno na bijelo” i manjinskih partija…

Čitaj još:   Održan PRAJD u Podgorici, prisustvovali Abazović, ministri... (VIDEO)

Učesnici sastanka saglasni su da će se saradnja ova dva politička subjekta nastaviti i u budućem periodu, bez obzira na buduće pozicioniranje i prvo Bošnjačke stranke. Prozapadni i pro evrpski put Crne Gore i jačanje prvo i vladavine prava ostaju prioritet i u narednom periodu.

Sastanku su u ime Bošnjačke stranke prisustvovali predsjednik Rafet Husović, potpredsjednici Osman Nurković i Kemal Purišić a i politički direktor Suljo Mustafić. Delegaciju Demokrata činili prvo i predsjednik  Aleksa Bečić, generalni sekretar Boris Bogdanović i potpredsjednica  Zdenka Popović

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more