IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PJEVAČICI Barjaktarović zbog ljubavi prema SVOJOJ CRNOJ GORI zabranjena i na srpskim festivalima… (foto)

Savez estradno-muzičkih umjetnika Srbije odlučio je da pjevačici Jadranki Barjaktarović uskrati mogućnost učestvovanja na festivalima u njihovoj organizaciji, nakon što je prije nekoliko dana na nastupu u Podgorici pjevala “Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije”.

“U svjetlu najnovijih događaja vezano za nacionalistički ispad pjevačice Jadranke Barjaktarović, SEMUS je donio odluku da uskrati gostoprimstvo pjevačici na Saboru narodne muzike Srbije planiranom za ovu jesen, kao i sa svih drugih manifestacija koje ćemo ubuduće organizovati”, navodi se u saopštenju.

“Šokirani smo mržnjom i nepoštovanjem koje je Barjaktarovićeva pokazala prema zemji u kojoj je započela karijeru i u kojoj je uvjek bila dočekana kao rado viđen gost. Nadamo se da će ovoj pjevačici biti nauk iz pristojnosti za ubuduće, ali i opomena svima onima koji se bave umjetnošću, da je takvo ponašanje nedopustivo i da neće biti tolerisano, barem kada je SEMUS u pitanju”, dodali su oni.

Čitaj još:   ŠOK IZ SRBIJE I DALJE UZNEMIRAVA REGIJU: Reagovao nekadašnji saigrač- "Delije, šta ako vam Hrvat i katolik...?" (foto)

Podsjetimo, juče je i nekoliko srpskih televizija sa nacionalnom frekvencijom objavilo da kod njih više nema mjesta za Jadranku.

izvor: nova.rs