IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MUFTIJA Otkrio uslov za učešće u formiranju vlade u Srbiji… (foto i video)

Muamer Zukorlić izjavio je da će ta stranka učestvovati u formiranju vlade ukoliko dobije ministarsko mjesto…

NOVI PAZAR: Sandžak, Ekonomija, Putovanja, vijesti, nedelja…13: 09.2020.. 11: 13… MUFTIJA Otkrio uslov za učešće u formiranju vlade u Srbiji… (foto i video)

Lider i poslanik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić,  izjavio je da “Mi preferiramo saradnju i u tom slučaju bi bili deo vladajuće većine. Ali smo jasno kazali da i mi želimo ozbiljno učešće u vlasti, a ako ne nećemo učestvovati u vadi i bićemo ozbiljna opozicija”, izjavio je Zukorlić.

On je potom dodao da se “ministarsko mesto podrazumeva”.

“Imamo cijelu lepezu zahtjeva koji se ogledaju u određenim konkretnim projektima, a potom i određenu odgovornost na srednjem i nižem nivou vlasti”, rekao je u intervjuu za beogradski Danas…

Nije precizirao koje bi ministarstvo tražio.

“To se jednostrano ne definiše, ali u svakom slučaju ministarstvo sa čije pozicije ćemo moći bar jedan značajan dio naših političkih ciljeva ostvariti, odnosno odgovoriti pozitivno biračima.Koji je smisao samog učešća u Vladi ako nemate kapaciteta da ostvarujete partijski izborni program”, poručuje Zukorlić.

Na pitanje da li bi tražio ministarsko mjesto za sebe, Zukorlić ne isključuje ni tu opciju.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: MEMORIJAL ZA PONOS... (foto)

“Ne preferiram, ali i ne isključujem. Zavisi koje bismo mi ministarstvo dobili, jer određeno ministarstvo morate imati određene kompetencije i sposobnost da taj posao obavljate. O tome ovisi i ta mogućnost mog učešća i vladi”, zaključuje Zukorlić.

Izvor: Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more