IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Patriote CRNE GORE i poruka Amfilohiju: Na Cetinju i Lovćenu se graditi neće… (foto)

Crnogorske patriote sa Cetinja postavile su rano jutros transparent, sa kojim su poslali jasnu poruku…

CETINJE:Crna Gora,Zanimljivosti, vijesti,srijeda…16.09.2020..10:58… Patriote CRNE GORE i poruka Amfilohiju: Na Cetinju i Lovćenu se graditi neće… (foto)…

RANO OVOG JUTRA SU Crnogorske patriote sa Cetinja postavile transparent, kojim su poslali jasnu poruku da neće dozvoliti obnavaljanje to prvo kapele Aleksandra Karađorđevića na Lovćenu, ali i gradnju crkve Svete Trojice na prostoru između Biljarde i Vladinog doma na Cetinju…

Transparent “Dok se zemlja oko sunca kreće, Cetinje to dozvoliti neće”, postavljen je na samom ulazu u grad. Crnogorske patriote, kazao je da jedan od organizatora za CdM, planirale su i skup povodom i svih ovih najava mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija, ali su odustali zbog složene epidemiološke situacije u Crnoj Gori.

Podjsetimo, Amfilohije je najavio obnavljanje prvo kapele Aleksandra Karađorđevića na Lovćenu, i gradnju crkve Svete Trojice na prostoru između Biljarde i Vladinog doma na Cetinju, u kojoj, kako je kazao, planira da pohrani tri relikvije.

“Da obnovimo i crkvu na Lovćenu. Sada podižemo i crkvu patrijarha Gavrila u njegovom selu Vrujcima. Pa sada, prije nego što se vratimo na Lovćen, što će, nadam se, biti iduće godine, da podignemo prvo 20. crkvu koja je sletjela sa Lovćena”, objavljeno je prije nekoliko dana na sajtu Mitropolije crnogorsko primorske SPC.

Izvor Cdm.me

Čitaj još:   TURSKA Proizvodiće borbene avione jednake ili naprednije od F- 35... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more