IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DUPLI ”ŠAMAR” SRBIJI: Izrael PRIZNAO KOSOVO, a Vučić mora protiv EU…

Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da nema nikakvog pitanja u vezi sa tim da li će Izrael priznati ili ne Kosovo, jer je, kako je rekao, ova zemlja to uradila 4. septembra, kada je potpisan sporazum u Beloj kući.

To sada i automatski znači da će srpska ambasada iz Tel Aviva biti prebačena u Jerusalim, što je dio sporazuma u Vašingtonu. Ujedno, sada je naša zemlja u sukobu sa Evropskom unijom, budući da nijedna članica EU nema ambasadu u ovom gradu.

Inače, 4. septembra su potpisani sporazumi u Beloj kući u dvije varijante, a samo u dokumentu koji je potpisala Priština stoji priznanje kosovske nezavisnosti od strane Izraela, jer Beograd nije htio da se složi s tim, ali nije mogao ni da spriječi suverenu odluku Izraela.

Izraelski ambasador je to danas ponovio u izjavi za televiziju N1, ističući da je na inauguralnom sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o poboljšanju odnosa dve zemlje, a na pitanje kako je Vučić komentarisao izraelsko priznanje Kosova, Vilan je naveo da to nije nešto čime je Vučić zadovoljan i da ne podržava tako nešto.

Čitaj još:   POLICAJCI iz Raške nasamareni: Privedeni im ukrali pištolje i pobjegli, spasili ih... (foto)

– Ali, Izrael je suverena država i to je naša odluka. Sporazum je potpisan, to nije nešto što ćemo ja ili Vučić da promjenimo. Mi treba da radimo na unapređenju odnosa, a ne da se bavimo previše nečim što je urađeno prije dvije i po nedelje u Vašingtonu. Sada treba da se vidimo na koji način da ne dozvolimo da to utječe na odnose Srbije i Izraela – rekao je Vilan.

izvor: agencije

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   NAJAVA STIŽE PRAVA ZIMA: Temperature padaju na minus 15 C, evo kakvo nas vrijeme očekuje u prvim danima januara… (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more