IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HOROR: UBIO ŽENU PA UHVAĆEN U TAKSIJU SA BOMBOM ZA POJASOM…

Fočanska policija uhapsila je Zorana Marića (47) iz Crne Gore za kojim je raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog sumnje da je u Herceg Novom zajedno sa Radomirom Delićem (36) ubio kanadsku državljanku Ljiljanu Simić (54), dok se nalazilo u taksi vozilu koje se kretalo od Foče prema Federaciji BiH.

To je na konferenciji za novinare rekao načelnik PU Foča Velimir Kostović, navodeći da je osumnjičeni uhapšen jučer oko 16 sati na lokalnom putu Foča – Jošanica, pokušavajući da pobjegne prema FBiH.

  • Za pojasom trenerke kod osumnjičenog je pronađena ručna bomba M75, a u rancu vojnički bajonet, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – rekao je Kostović.

On kaže da će Marić biti predat Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

  • S obzirom na to da se radi o državljaninu Crne Gore on će primarno biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva, koje će stupiti u kontakt sa Sudom BiH u cilju realizacije crvene Interpolove potjernice, odnosno ekstradicije lica nadležnim organima Crne Gore – istakao je Kostović.
Čitaj još:   STRAVIČAN ZLOČIN u komšiluku: Muž UBIO ženu pa sa ŠESTERO DJECE došao na policiju i PRIJAVIO ZLOČIN

Simićeva je kanadska državljanka, a njen nestanak prijavljen je policiji 6. septembra. Njeno tijelo pronađeno je 12 dana kasnije u selu Mokrine kod Herceg Novog.

Iz crnogorske policije naveli su da su identifikovana dva osumnjičena lica od kojih je jedno uhapšeno u Crnoj Gori, a drugo u Republici Srpskoj.

Uprava policije Crne Gore zahvalila je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na saradnji i efikasnoj reakciji.

izvor: agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more