IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKI PROPUST i kobna greška: Jovana Joksimović dobila OTKAZ evo zbog čega!(foto i video)

Prva televizija otkrila o kom propustu Jovane Joksimović je riječ…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 22 .09. 2020…16: 19… VELIKI PROPUST i kobna greška: Jovana Joksimović dobila OTKAZ evo zbog čega!(foto i video)  

Voditelji jutarnjeg programa Jovane Joksimoviću i Srđan Predojević danas su i zvanično prekinuli saradnju sa Prvom televizijom, a gledaoci sutra neće moći da prate emisiju “Jutro”.

Savjet regularnog tijela za elektronske medije REM donio je odluku o izricanju mijere privremene zabranje objavljivanja programskog a to je sadržaja zbog ispusta Jovane Joksimović, a na osnovu priloga prvo o vršačkom nasilju u kojem je otkriven identitet maloljetnika, žrtve i to o nasilju, saopštili su sa Prve.

– Prilog objavljen je u martu ove godine, a REM je tom prilikom donio mjeru upozorenja da se mora poštovati pravilnik o zaštiti prava maloletnika da se neće ubuduće emitovati sadržaji u kojima se otkrivaju identitet maloljetnih lica tj. da je pružilac medijske usluge dužan da zaštiti identitet maloljetnika. Izricanje ovakve mjere podrazumjevalo je i da se zvanično saopštenje a tog regulatornog tjela i pročita u istoj emisiji u kojoj je objavljen sporni sadržaj.

Jovana Joksimović je to učinila ali, kako je zapaženo, ponovo je i to na indirektan način, otkrila identitet maloljetnika, saopštavanjem imena i prezimena majke, kao prikazivanjem kadrova na kojima se vidi lice – navodi se u saopštenju Prve televizije i dodaje.

– Stoga je Savjet regulatornog tijela zaključio da Prva jeste objavila izrečenu mijeru ali ne poštujuju način objavljivanja mjere koji određuje ističući da je dva puta izvršena ista radnja otkrivanje identiteta djevojčice iz priloga koja je bila žrtva nasilja. Savjet nije osporio namjeru da Prva mogla kroz prilog da predstavi potencijalne nepravilnosti u radu ustanova i da ukaže da se na problem u društvu ali bez informacija o identiteta maloljetnice– piše i samo u reagovanju.

Čitaj još:   VUČIĆ OBJAVIO RAT MAFIJI: "Počistićemo ih"

– Navodeći da se radi o veoma delikatnoj situaciji, Savjet regulatora donio je još rigorozniju mijeru u odnosu na prvu opomenu, a to je da i privremena zabrana objavljivanja programskog sadržaja za emisiju “Jutro” u trajanju od 24 sata. To je razlog što nismo imali priliku da se gledamo u ovaj program o kojem Srbija ne prestaje da priča. Mijera je upozorenja ističe tokom večeri tako da će već u srijedu gledaoci moći ponovo da informišu o svim važnim događajima u “Jutru” Prve. Dakle gledaoci će umjesto “Jutra” moći da prate emisiju “Vijesti specijal”– a to je saopštila TV Prva.

Izvor objektiv.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more