IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Poginula oba pilota u padu Miga 21 na granici sa BiH kod Malog Zvornika… (foto)

Načelnik Generalštaba VS formirao je Komisiju je i za ispitivanje vanrednog događaja, na čelu sa načelnikom Uprave za razvoj i opremanje komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO formirao je Komisiju…

MALI ZVORNIK: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti… 25.09. 2020 … 17: 59… Poginula oba pilota u padu Miga 21 na granici sa BiH kod Malog Zvornika… (foto)

Piloti aviona koji se danas srušio kod Malog Zvornika u Srbiji su poginuli, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije, javlja Anadolu Agency.

U zvaničnom saopštenju navodi se da su poginula dvojica pilota Vojske Srbije u padu aviona, koji se dogodio oko 9,10 sati u ataru sela Brasina, kod Malog Zvornika, obavljajući svoje letačke zadatke.

“Ministarstvo odbrane će javnost o imenima pilota obavestiti nakon što obaveste sve članove porodice”, navodi se u saopštenju.

Nakon uviđaja, načelnik Generalštaba VS formirao je svoju Komisiju i za ispitivanje vanrednog događaja, na čelu sa načelnikom Uprave za razvoj i opremanje, komandant Ratnog vazduhoplovstva a i PVO prvo je formirao je Komisiju za utvrđivanje uzroka udesa aviona Mig-21.

Mesto pada aviona, koje je inače nedaleko od granice sa BiH, obišli su i prvo ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 1. maj 2023. godine

Telegrame saučešća porodicama uputili su predsedbik Srbije Aleksandar Vučić, kao i Vulin i Mojsilović.

Kako se navodi, avion Mig-21 pregledan prije polijetanja po svim svonim a to po procedurama i nakon pregleda konstatovano da je ispravan i spreman za let…

izvor agencije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more