IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

USPJEH KOJI SE PAMTI: Sarajevo izbacilo Budućnost, protiv Celtica za ulazak u Evropsku ligi… (foto i video)

Sarajevo se plasiralo u play- off Evropske lige nakon što je u Zenici na Bilinom Polju pobijedili podgoričku Budućnost rezultatom 2: 1…

ZENICA: Svijet, Sport, fudbal, Zanimljivosti, vijesti… 25.09. 2020… 07: 59… USPJEH KOJI SE PAMTI: Sarajevo izbacilo Budućnost, protiv Seltica za ulazak u Evropsku ligi… (foto i video)

Fudbaleri Sarajeva s 2:1 na Bilinom polju savladali podgoričku Budućnost i tako se plasirali u play-off Evropske lige gdje ih čeka slavni škotski Celtic.

Fudbaleri Sarajeva odlično su otvorili večerašnji meč nakon što su već u četvrtoj minuti stigli do prednosti. Strijelac vodećeg gola bio je Benjamin Tatar. Za prvog “topnika” Premijer lige Bosne i Hercegovine (šest pogodaka op.a) ovo je bio treći ovosezonski gol u evropskim takmičenjima.

Rano vodstvo aktuelnih prvaka naše zemlje sasvim sigurno je poremetilo sve taktičke planove crnogorskog tima.

I nakon što su stigli do prednosti na igri izabranika Vinka Marinovića jasno se vidjela želja za dominacijom u posjedu lopte. Ipak, i gosti su nastojali biti opasni po gol Vladana Kovačevića, no osim nekoliko kornera u prvih 25. minuta nisu ozbiljnije ugrozili golmana Bordo tima.

Dobru priliku Sarajevo je imalo u 21. minuti kada je Tatar uhvatio odličan volej, no golman Budućnosti je loptu skrenuo u korner, prvi za Sarajevo.

Čitaj još:   Politički analitičar RANKO Đonović: Crna Gora je zemlja čuda, nije moguće predvidjeti ishod političke krize... (foto, video)

Nekoliko trenutaka kasnije dobro su kombinovali Fanimo i Pejović na desnoj strani, u pokušaju da dođe do lopte nakon centaršuta Pejovića faul je napravio Mersudin Ahmetović.

Budućnost je do izjednačenja došla u 44. min kada je grešku odbrane Bordo tima iskoristio grčki fudbaler u redovima crnogorskog šampiona, Panagiotis Moraitis i pogodio za 1:1.

Matijas (Matthias) Fanimo je u 67. minuti donio novu prednost Sarajevu. Pa je nakon centaršuta Selmira Pidre, Fanimo je fantastičnim volej udarcem i zatresao mrežu Podgoričana za 2:1.

Sarajevo u 75. min ostalo s igračem manje nakon što je Rahmanović dobio drugi žuti karton.

Ipak s deset igrača Sarajevo nije stajalo loše na terenu. Sedam minuta prije kraja Haris Handžić je zamijenio Ahmetovića odlično je prizemni centaršutom proigrao Tatara, no ovaj je sa svega tri metra loptu poslao preko gola Budućnosti. Prilika da se rijši utakmica otišla je u nepovrat.

Sarajevo je na kraju ipak uspjelo sačuvati prednost i slaviti s 2:1, pa će po treći put u klupskoj historiji nastupiti u play-offu Evropske lige gdje će mu protivnik biti slavni škotski Celtic.

Čitaj još:   VIC DANA: Uhvatili Njemca, Engleza i Srbina i obećali da će pustiti samo onog ko... (foto)

Bh. prvak će protiv Celtica igrati na Bilinom polju sljedećeg četvrtka, a u slučaju pobjede postat će prvi tim iz naše zemlje koji će zaigrati u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more