IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VIKEND PRED NAMA: Kiša, vjetar i pljuskovi, a temperatura sve niža… (foto)

Prema najavama meteorologa koji su u kontaktu sa regionalnim portalaom iBalkan.net slično vrijeme će se nastaviti i iduće sedmice…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti… 25.09. 2020… 07: 59… VIKEND PRED NAMA: Kiša, vjetar i pljuskovi, a temperatura sve niža… (foto)

Prema našim najavama od meteorologa danas će u regionu juga Evrope ili na Balkanu preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dok se u jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana u većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. 

Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini. Očekivana količina padavinau tim dijelovima je uglavnom između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno može pasti i do 80 litara. 

U ostatku zemlje veći dio dana slabija kiša. Više padavina od večernjih sati i tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni.

U Sarajevu će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom. Jutarnja temperatura će bitti oko 11, najviša dnevna oko 23 stepena.

petak, 25.09.2020. godine
Tmurno vrijeme, sapadavinama, uslovljava nepovoljnu biometeorološku prognozu. Reumatičari bi mogli imati jače bolove, a moguće su i tegobe poput glavobolje, promjene raspoloženja, nesanice. Tokom dana, nešto ugodnije i djelimično stabilnije će biti u Bosni, u odnosu na Hercegovinu, gdje će jači udari juga dodatno praviti probleme osjetljivim osobama. Sa približavanjem noći i zahlađenjem, opšta slika će biti lošija u cijeloj zemlji.

subota, 26.09.2020. godine

Biometeorološke prilike su nepovoljne. Neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju, obzirom da će se osjet hladnoće pojačati, naročito u jutarnjim i večernjim satima, Povećana slijedi prvo naoblaka,padavine zahlađenje, kod meteoropata i hroničnih bolesnika uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, iscrpljenosti, promjene raspoloženja. Poželjno je reducirati aktivnosti.

Čitaj još:   HRVATSKI DON PEDOFIL: "Na ispovijedi me uhvatio za p.n.s"!

Prvog dana vikenda će biti oblačno sa kišom. Na vrhovima planina može da padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19 stepeni. 

U nedjelju preovladavat će oblačno virjeme sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar istočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

Čitaj još:   VIC DANA I URNEBES: Uhvatila Dara Bubamara medvjeda u lovu... (foto)

Prema najavama meteorologa slično vrijeme će će se dalje nastaviti i iduće sedmice

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more