IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRBIJA: Kako kafići mogu da rade, a škole ne?! (foto)

“Plan ambiciozan, roditelji u problemu kuda s djecom kad su u školi 2,5 sata , mi umorni i preumorni sve radimo dva puta, kao da imam dva odjeljenja, sve je kao u redu… Vratite nam normalnu nastavu, cijelo odjeljenje, časove od 45 minuta”, u ove rečenice jedne učiteljice stala je sva problematika i od trenutnog stanja obrazovnog sistema u Srbiji.

U svjetlu najnovije odluke Kriznog štaba da se popuste mjere i rad kafića u zatvorenom produži za dva časa, sada do 23, roditelji i nastavnici, postavljaju pitanje kako je moguće da su restorani i kafići, sa sve dimom od cigareta ili kuhinje, bezbjedniji od škola. 

Imajući u vidu probleme sa kojima se nastavnici, učenici i roditelji se suočavaju tokom kombinovanog izvođenja nastave, ali i pomenutu i tu odluku, pitali smo ministra prosvete Mladena Šarčevića da se planira izvođenje cjelokupne nastave u školama u doglednoj budućnosti.

Međutim, njegov odgovor ne uliva optimizam kada su učenici, roditelji i nastavnici u pitanju.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Bečiću, jedno ste u BERANAMA, drugo na CETINJU, ćutite kad VRIJEDAJU rukometašice...

– Ne znam, o tome odlučuje Krizni štab – odgovorio je ministar Šarčević za Direktno.

Isto pitanje upućeno je Kriznom štabu, ali ostali smo bez odgovora, što ne iznenađuje predsednicu Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasnu Janković.

– Ono što je do sada jasno, jeste da se Ministarstvo prosvete i Krizni štab naizmenično kriju jedni iza drugih – kaže Janković u odgovoru na naše pitanje da oceni stav roditelja i nastavnika o povratku u školu, ali i odgovor ministra…

Jasna Janković FOTO: Printscreen

izvor: direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more