IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OBRAČUN SANDŽAKLIJA U SARAJEVU- POČELO SUĐENJE SEADU TAHIROVIĆU ZA UBISTVO ALMIRA ŠKRIJELJA

Čitanjem optužnice danas je pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu počelo suđenje Seadu Tahiroviću optuženom za ubistvo Almira Škrijelja u studentskom domu u Nedžarićima.

Kantonalna tužiteljica Lejla Hasanbegović u uvodnoj riječi istakla je da će Sud na osnovu dokaza tužilaštva moći proglasiti optuženog krivim i osuditi ga.

Advokat Izet Baždarević koji zastupa optuženog, nije želio davati uvodnu riječ, ali je istakao da će u daljem postupku odbrana ukazivati da Tahirović nije imao namjeru da ubije Škrijelja.

Optuženi se tereti da je 20. februara 2020. godine oko 11:30 sati, u prostorijama JU Studentski centar Univerziteta u Sarajevu, nakon kraće verbalne prepirke nožem ubo Škrijelja u leđa dok je sjedio u stolici. Škrijelj je istrčao iz kancelarije, ali ga je Tahirović sustigao i nastavio udarati i ubadati nožem po raznim dijelovima tijela. U optužnici se navodi da je ubadao Škrijelja i kada je ovaj pao na tlo.

Čitaj još:   SARAJEVO, Dan Bošnjaka: "Tu smo otkako je i države BiH"... (foto i video)

Nanio mu je više ubodnih i reznih rana i to najviše na grudnom košu. Kod oštećenog ke došlo do iskrvarenja usljed oštećenja podključne arterije. Škrijelj je zbog toga podlegao na licu mjesta.

Almir Škrijelj je bio rukovodilac smještaja u Domu, dok je Tahirović bio jedan od uposlenika.

Nastavak suđenja zakazan je za 26. oktobar ove godine.

izvor: avaz.ba

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more