IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS Iskustva sa RATIŠTA SFRJ: Ubica “zanat” ispekao u vojsci, pokušao ga unovčiti … (foto)

Zadatak, njih ne interesuje motiv egzekucije i dobro naplate ono što su oni sve odradili…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 29: 09.2020… 11: 05… UŽAS Iskustva sa RATIŠTA SFRJ: Ubica “zanat” ispekao u vojsci, pokušao ga unovčiti … (foto)

Milivoje Lovrenović (50), osumnjičen za likvidaciju Strahinje Stojanovića, još izmiče istražiteljima, ali njegovo angažovanje način egzekucije pokazuje da su ubice koje su sticale iskustvo na ratištima u SFRJ i dalje na ceni…

Lovrenović, koji je rodom iz Hrvatske, a poslednjih decenija živi i na prostoru Gradiške u Republici Srpskoj, mladost je proveo na ratištima gdje, kako se sumnja, naučio vještine koje ga preporučuju i naručioca ubistva Strahinje Stojanovića, 13. septembra u Novom Beogradu.

– Specijalisti za podmetanje eksploziva, bar većina je od njih prošla je vojnu obuku. I većina ovakvih egzekucija u Beogradu povezuje se a to je upravo s bombašima iz Bosne i Hercegovine, koji su se kalili na ratištima. U Srbiji su skoro svi bombaši zanat pekli tako. Bio je samo jedan Novosađanin, civil a i kako bi rekli, koji nije tu viještinu naučio u vojsci, već sam. Bio je inženjer elektrostruke i pravio je eksplozivne naprave po narudžbini, ali ih nije on podmetao– kaže sagovornik “Blica” iz bezbjednosnog sistema.

Čitaj još:   KISELI KUPUS LIJEČI MNOGE BOLESTI: Jedite ga redovno bolji je od Vijagre... (foto)

Od ratova na tlu bivše SFRJ je prošlo više od dvije decenije. U vojnim jedinicama upoznali su dobro dinamit, sva njegova svojstva, prošli su i obuku, i narednih godina imali su prilike da stečeno znanje unovče i na kriminalnoj sceni Balkana.

To nisu starci, sada su oni sredovečni ljudi. Imaju znanje u rukama, a tokom godina trebalo bi da su stekli i smirenost. Znaju i da se postave eksplozivne naprave a da pri tom ne dovedu u opasnost svoj život, što je svojevremeno Strahinja Rašeta poginuo pokušavajući da digne u vazduh prijatelja. Oni nisu članovi klanova, kriminalnih grupa. Ti ljudi rade po principu ko im šta plati. Naručilac ih angažuje da naprave eksplozivnu napravu, postave je i ubiju metu. To je zadatak, njih ne interesuje motiv egzekucije dobro naplate ono što su odradili – objašnjava sagovornik.

Nestanak bombaša iz Bosne

I eksplozivnu napravu, podmetnutu ispod “škode” Gorana Mijatovića Mite, predsednika FK “Bežanija”, sada već davne 2006. godine, postavila je ekipa iz BiH. Zanimljivo je da se bombašu Slaviši Bilincu gubi trag ubrzo poslije postavljanja eksploziva i skoro 14 godina nema podataka o njemu.

Tako je 2015. Podmetnut eksploziv ispod džipa Vladimira Karana na Banovom brdu. Spletom okolnosti, Karan je bio samo povređen, ali i u eksploziji su lakše povrede zadobili i prolaznici Dragan Jelinović Jelke, vlasnik nekadašnjeg kluba “Kabare rouz”, ubijen u eksploziji baš i na Bežaniji

Čitaj još:   BRAVO do drugog kruga predsjedničkih izbora u CRNOJ GORI najavljeno 10 ČARTER LETOVA: "ČELIČNE PTICE" slijeću iz ovih država... (foto)

Izvor: Blic

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more