IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Akcija SIP-e “Indi”: Zbog sumnje da su primali mito uhapšeni inspektori poznata im imena… (foto)

Tužilaštvo BiH zatražit će od Suda BiH da odredi mjere zabrane za ovo troje veterinarskih inspektora,pripadnici Državne agencije istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili u akciji “Indi” zbog sumnje da su primali mito…

BRČKO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 30: 09.2020…20: 55 … Akcija SIP-e “Indi”: Zbog sumnje da su primali mito uhapšeni inspektori poznata im imena… (foto)

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva, u ovoj akciji koja je provedena jučer na području Brčkog i Orašja uhapšeni su granični veterinarski inspektor Ureda za veterinarstvo BiH, Indira Dajić-Hukić (1967), rođena u Brčkom, te Ivo Kobaš (1964) i Mladen Mijić (1959), obojica rođena u Bosanskom Šamcu.

Ove mjere zabrane, osigurat će neometano provođenje kao i okončanje istrage koju provodi Tužitlaštvo BiH, zajedno i sa partnerskim istim je agencijama i institucijama. Navedeni veterinarski inspektori, koji su i osumnjičeni su za koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, te primanje dara ili drugog oblika koristi. Istraga u svim predmetima se intenzivno nastavljaju – naveli su iz Tužilaštva.

Ranije je iz SIPA-e saopćeno da su obavljeni pretresi na pet lokacija, te da su tom prilikom pronađeni i oduzeti mobiteli i SIM kartice, ali i veća količina gotovog novca, automatska puška kalibra 7,62 mm, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokazi u krivičnom postupku.

Čitaj još:   Milo ĐUKANOVIĆ na vanrednom Samitu NATO- a u BRISELU... (foto, video)

Nezvanično, pripadnici SIPA-e pronašli su i oduzeli više od 50.000 eura i 12.000 dolara, a za koje se sumnja da potječu iz krivičnog djela.

Uhapšeni inspektori terete da su za određeni novčani iznos preko granice propuštali kamione sa uvezenim mesom, bez da su izvršili pregled.

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more