IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ĐUKANOVIĆ: “SPC RADI NA POSRBLJAVANJU CRNE GORE- NEĆU PODNIJETI OSTAVKU…”

Neću podnijeti ostavku, kazao e večeras predsjednik Crne Gore Milo Đukanović gostujući u emisiji Presing na televiziji N1.

“Već sam odgovorio na to da, naravno, neću učiniti, zato što smo mi sada imali parlamentarne izbore. Na tim parlamentarnim izborima DPS, koju ja predvodim, je ostala ubjedljivo najjača parlamentarna partija u Crnoj Gori, koja i na ovim izborima ima osvojenih preko 35 posto podrške biračkog tijela Crne Gore, ali na ovim izborima nijesmo odlučivali o predsjedniku Crne Gore”, rekao je Đukanović.

O Predsjedniku Crne Gore smo odlučivali 15. aprila 2018. godine. Ponovio je da na tim izborima he u prvom krugu dobio 54 posto podrške građana Crne Gore, iskoristio  nešto duže od dvije godine mandata, i ima vrlo čvrstu namjeru da svoj mandat do kraja koristi, u cilju dobrobiti države na čijem sam čelu“.

On je skrenuo pažnju da nije riječ ni o kakvom padu, niti je ponajmanje, riječ o padu bilo koga lično, uključujući i mene. On je rekao da je od 2018. godine izabrani predsjednik Crne Gore na neposrednim izborima, sa osvojenih 54 posto podrške, i sa mandatom koji će trajati još nešto kraće od tri godine.

“Na parlamentarnim izborima opet nije se dogodio nikakav pad. Nakon 30 godina na vlasti Demokratska partija socijalista je zajedno sa koalicionim partnerima osvojila jedan mandat manje od nove parlamentarne većine. Dakle, možemo zaista kazati da se nije dogodio nikakav nedostojanstven ishod za proevropsku politiku u Crnoj Gori. Dogodilo se nešto što se, uobičajeno događa u demokratskim društvima”, rekao je Đukanović.

Čitaj još:   ZLATANA Majka bila drvenom kašikom, dok je nije polomija, a onda morao da joj kupi novu...

Crna Gora pretenduje da bude demokratsko društvo. Dakle, dogodila se promjena vlasti na izborima koje smo okvalifikovali da su predstavljali ambijent za slobodno iskazanu volju građana Crne Gore, i na izborima čiji smo ishod priznali odmah iste večeri na dan obavljanja parlamentarnih izbora.

“Kao što se podsjetili, dakle, tokom kampanje je uglavnom od strane onih koji sada predstavljaju novu parlamentarnu većinu zagovarana jedna politika koja se u suštini oštro konfrontirala sa svim dosadašnjim ostvarenjiima savremene Crne Gore. Vi ste kazali da nije bila, da kažem, iskonstruisana optužba od strane dosadašnje vlasti da naši konkurenti žele da Crnu Goru skrenu sa njenog puta proevropskog razvoja”, rekao je on.

To su, kaže, govorili oni.

“Oni su govorili da je problem nastao kad je Crna Gora obnovila nezavisnost, da je koristeći kapacitet nezavisnosti i suverenosti Crna Gora donosila neke odluke koje su bile, kako oni voli da kaže, protivni interesima srpskog naroda i protivno interesima Rusije na Balkanu, te da će svojom pobjedom na izborima, koju su najavljivali ne samo na ovim izborima, nego u mnogo prethodnih izbornih ciklusa, da će pobjedom na tim izborima oni promijeniti stratešku kurs kretanja Crne Gore”, naglasio je Đukanović.

Čitaj još:   Akademik AVDO Sidran otvoreno o Vučićevim vakcinama... (foto i video)

izvor: agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more