IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OTIŠAO U KARANTIN: Donald Trump pozitivan na koronavirus… (foto i video)

“Prva dama i ja smo pozitivi na koronavirus, odmah ćemo početi boravak u karantinu i proces oporavka, prevazići ćemo ovo zajedno”,napisao je Tramp na svom profilu…

VAŠINGTON: Svijet, Zanimljivost, Putovanje, Vijesti, petak… 02: 10. 2020… 09 : 11… OTIŠAO U KARANTIN: Donald Trump pozitivan na koronavirus… (foto i video)

Američki predsjednik Donald Tramp i njegova supruga Melania pozitivni su na koronavirus, potvrdio je prvi čovjek SAD na svom Twitter profilu…

“Večeras, prva dama i ja smo pozitivi na koronavirus. Odmah ćemo početi boravak u karantinu i proces oporavka. Prevazići ćemo ovo zajedno”, napisao je Trump na svom profilu.

“Predsjednik i Prva dama se osjećaju dobro i on će nastaviti obavljati svoje dužnosti tokom oporavka. Medicinski tim će aktivno pratiti njihovo stanje”, rekao je Trampov ljekar Sean Conley.

U srijedu je Trampova savjetnica Hope Hicks također saznala da je i ona pozitivna na koronavirus, nakon čega je predsjednik odlučio da testira sebe i svoju porodicu.

Trump je ove sedmice imao gust raspored i kao po svom običaju uglavnom nije nosio masku.

Čitaj još:   ISTANBUL: Gradonačelnik Ekrem Imamoglu pozitivan na COVID- 19 smješten na kliniku... (foto i video)

U ponedjeljak je zajedno s potpredsjednikom Mikeom Penceom održao konferenciju za medije ispred Bijeće kuće, pa američki mediji nagađaju da bi i njegov najbliži čovjek također trebao biti testiran.

Tramp je također tokom nedavne debate s protukandidatom a to se sve na predsjedničkim izborima Josephom Bidenom ismijavao nošenje maske.

Predsjednik Amerike ima 74 godine i spada u demografsku grupu ljudi koji su lakše podložni težim oblicima bolesti COVID-19…

izvor AP