IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPET PROLUPAO Vulin pominje “Šiptare” Rama mu žestoko odgovorio… (foto)

Vulin j, komentarisao Raminu izjavu da će luka Drač biti kosovska, te su na sajtu ministarstva, osvanule sljedeće riječi ministra vojnog…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, Putovanje, Vijesti, nedelja…04: 10.2020… 10 :15…OPET PROLUPAO Vulin pominje “Šiptare” Rama mu žestoko odgovorio … (foto)

Albanski premijer Edi Rama uporedio je srpskog ministra Aleksandra Vulina sa “mimom ispražnjenog mozga i prljavih usta” i zahtijevao od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića osudi njegove riječi objavljene na sajtu Ministrastva odbrane, prenosi Nova.rs.

Vulin je, naime, komentarisao Raminu izjavu da će luka Drač biti kosovska, te su na sajtu spomenutog ministarstva, osvanule sljedeće riječi ministra vojnog:

“Izjavom da će luka Drač biti kosovska Edi Rama je nastavio svoj rad na stvaranju ‘velike Albanije’. Kao i svaki put do sada Evropska unija će ćutati i neće preduzeti ništa. Šiptari mogu da se ujedine i mogu da otimaju i tuđe teritorije a Srbi ne mogu da budu ujedinjeni čak ni na svojoj zemlji, tako se ponavlja laž da je ‘velika Albanija’ prirodna Albanija a Srbi ujedinjeni u jednoj državi su prijetnja miru”, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući nove provokacije Edija Rame i dodao:

“‘Velika Albanija je najava velike nesreće, razbijanja i razaranja država i nacija na Balkanu. Samo ujedinjeni Srbi mogu da zaustave ‘veliku Albaniju’ i što se prije institucionalno ujedinimo prije a to je početi vrijeme mira na Balkanu. Ono što date Šiptarima ne možete zabraniti Srbima”.

Čitaj još:   NOVI VELIKI ŠOK ZA HRVATSKU: Turska savladala Latviju sa 4: 0 i osigurala nastup na Evropskom prvenstvu, Hrvati poraženi u Cardiffu od vrlo dobrog Velsa rezultatom 2: 1... (foto, video)

Reagujući na ovu objavu Rama je na Twitteru napisao:

“Aleksandre Vučiću da li je ovo stvarno ili je to miromm koji se sprda a i sa ispražnjenim mozgovima i prljavim ustima, zbog čega je čitav naš region vijekovima bio u mraku?  Veoma bih volio da je to mim, inače bi ovo bila očajna predstava jadnog razmišljanja koju biste trebali osuditi bez ikakve sumnje!”, napisao je Rama.

Izvor: Nova.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more