IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Erdogan, dužnost svake časne države je da podrži borbu za oslobađanje okupirane teritorije… (foto i video)

Nema mira čovječanstvu, dok se svijet ne spasi od razbojničkih od država i njihovih banditskih vlasti. Takvi, od Izraela i Južnog Kipra pa i do sirijskog režima, zlostavljaju vlastite narode i remete stabilnost u svijetu, kazao je Erdogan….

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, Putovanje, Vijesti, ponedeljak…05.10.2020… 19: 45… Erdogan, dužnost svake časne države je da podrži borbu za oslobađanje okupirane teritorije… (foto i video)

Predsjednik Republike Turske Redžeep Tajip Erdogan izjavio je danas kako je dužnost svake časne države da podrži borbu Azeberdžana za oslobađanje okupiranih regija…

Nakon višesatne sjednice kabineta, turski predsjednik Erdogan obratio se naciji i kazao kako ta zemlja marljivim radom i odlučnim stavom koristi priliku da u aktuelnoj prekretnici globalnog sistema zauzme važno mjesto koje joj i pripada.

Komentirajući pandemiju COVID-19, Erdogan je kazao da Turska vodi a to je predanu borbu jačanjem zdravstvenih kapaciteta mjera prevencije koje se i donose rezultatei

Erdogan je kazao kako je Turska izdvojila značajna sredstva za pomoć zaposelnim, nezaposlenim, posebno socijalno ugroženim kategorijama stanovništva je najavio početak nastave u školama za učenike drugih, trećih, četvrtih i osmih razreda u osnovnim i četvrtih razreda u prvim srednjim školama, koji su dosad nastavu pohađali isključivo u online formatu.

“Počinjemo i podjelu besplatnih tablet računara za 500.000 učenika“, kazao je Erdogan.

Čitaj još:   Vučić: Zahvaljujući našem javašluku i neradu Crna Gora je postala nezavisna država...

Komentirajući i sukobe u Nagorno Karabahu, Erdogan ponovio kako Turska svim srcem i mogućnosti podržava Azerbejdžan u njegovoj borbi za potom i za oslobađanje regija koje su pod okupacijom Armenije.

On je kazao da su zemlje, poput SAD-a, Francuske i Rusije, pod okriljem OSCE-a prije skoro tri decenije formirale Minsk grupu, da ona nije donijela rješenje krize, već osudila pitanje Nagorno Karabaha na nerješivost.

“Dužnost svake časne države je da podrži borbu Azerbejdžana i prvo za oslobađanje okupirane teritorije“, kazao je Erdogan i dodao kako Armenija nije samo okupator azerbejdžanskog teritorija, već da čini i zločine nad civilima azerbejdžanskih regija.

“Nema mira čovječanstvu, dok se svijet ne spasi od razbojničkih država i njihovih banditskih vlasti. Takvi, od Izraela i Južnog Kipra do sirijskog režima, zlostavljaju i vlastite narode i remete stabilnost u svijetu”, kazao je Erdogan…

Čitaj još:   Gradonačelnik, jedne evropske metroplole izboden na pozornici za vrijeme dobrotvornog događaja...

Izvor agencije AA

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA: Erdogan položio svečanu zakletvu, dočekan ružama…

Redzep Tajip Erdogan položio je svečanu zakletvu za mandat prvog Read more

ANKARA Erdogan predstavio kabinet od 16 ministara…

Predsjednik Turske Redzep Tajip Erdogan je, nakon što je prethodno Read more