IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAR SE NA OVO ČEKALO TRI I PO MJESECA? Novi- stari premijer po mjeri Vučića!

Poslije lažnih izbora održanih 21. juna, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću trebalo je 106 dana da na mjesto premijerke postavi Anu Brnabić. O njegovoj odluci znale su i ptice na Andrićevom vencu, a Direktno.rs je to najavio 5. avgusta. I za ovu odluku Vučiću je trebala dramaturgija, filmska priča, kako bi cijela Srbija ispratila njegovo obraćanje u medijima i odluku da on zapravo bude i dalje premijer Srbije.

“Ne razumjem kako da razumjem” kao i u protekle tri godine biće vjerni saradnik Aleksandra Vučića, bez svog mišljenja i stava, odnosno glasnogovornik predsjednika, jer je javnost navikla da priča ono što Vučić misli. Ono malo slobodnih i nezavisnih medija, koji nisu pod kontrolom SNS-a, odavno su otkrili i sukob interesa Brnabićke, koja je “uhljebila” brata Igora.

– Posle saslušanog mišljenja predstavnika izbornih lista donio sam odluku o prijedlogu za predsjednika Vlade Republike Srbije. Tu odluku donio sam, razumije se, u ustavnom i zakonskom roku. Imali smo više kandidata i na stranačkom nivou sam o tome govorio. Hvala kandidata koji su razumjeli moju poruku i koji su rekli da ne moraju da obavljaju takvu funkciju i da su odani stranci. Mandatar će biti Ana Brnabić  – rekao je Vučić.

Čitaj još:   Stravična nesreća: Sletio sa puta i prevrnuo se, stradao na licu mjesta, suvozač prevezen u bolnicu... (foto)

– Ana Brnabić se borila žestoko, iako njen posao nije bilo lak. Pre svega je radila sve što može za građane Srbije, vodila je odgovornu politiku kojom se nije dodvoaravala ni stranim silama, ni unutrašnjim gfaktorima koji bi našli platformu za političke sukobe. Radila je svoj posao dobro, bila je odana Srbiji i borila se za interese naše zemlje – rekao je Vučić.

Istakao je da sitnice ima da zameri novoj – staroj premijerki.

– Ani nemam ništa krupno da zamerim, sitnice svakako imam, ali isto tako i neke sitnice mogu da zamerim i sebi. Imao bih mnogo više da zamerim sebi nego njoj. Insistirao sam da razmisli da se uvedu još dva ministarstva: za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog i ministarstvo za brigu o porodici i demografiji, što je za našu zemlju od ključnog značaja.

izvor: objektiv.rs

Čitaj još:   ADVOKAT OTKRIO: MIKA u zdravstvenim problemima, i još dvije prijave za zlostavljanje... (foto i video)
SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

BEOGRAD Upozorenje za Bošnjačko nacionalno vijeće…

Otkazane sjednica i tribina, Pacoli ne dolazi... Bošnjačko nacionalno veće (BNV) Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more