IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FAKTORI RIZIKA: Koliko je Tramp ZAISTA BOLESTAN… (foto i video)

TRI FAKTORA RIZIKA Koliko je Tramp ZAISTA BOLESTAN, kakve šanse ima za oporavak i zašto ZABRINUTOST RASTE…

VAŠINGTON: Svijet, Zanimljivosti, Putovanje, Vijesti, utorak…06.10.2020… 00 : 45… FAKTORI RIZIKA: Koliko je Tramp ZAISTA BOLESTAN… (foto i video)

Američki predsednik Donald Tramp tvrdi da se dobro osjeća, ali i da i prima lijekove koji ukazuju a to da je njegova situacija teška…

Koji su rani simptomi kovida-19?

Bolest može da izazove suh, iscrpljujući kašalj, visoku temperaturu gubitak čula mirisa. Simptomi su ponekad blagi, ali u nekim slučajevima pacijenti se osjećaju umorno, pospano i smušeno. Svrab očiju, curenje nosa stomačne tegobe takođe mogu da se jave u prvim danima infekcije.

“Mislim da sam veoma dobro. Ali ćemo se pobrinuti da sve bude u redu . Prva dama je veoma dobro. Hvala vam mnogo“, poručio je u Tramp u u video-poruci na Tviteru, neposredno proke nego što prevezen u sami centar „Volter Rid“. Pet sati kasnije, stigao je novi tvit: „Rekao bih da sam dobro! Hvala vam svima. Volim vas!“

Međutim, zabrinutost za njegovo zdravlje raste.

Tri faktora, zbog kojih je podložan teškim respiratornim infekcijama možda su uticala na to da se on teže razboli.

Čitaj još:   VELIKA POBJEDA NOVOG PAZARA... (foto)

Prvi faktor je taj što je teži više od 100 kilograma, dakle, gojazan je i samim tim izložen 74 % većoj opasnosti da završi na odjeljenju intenzivne njege a i nego prosječno težak pacijent, dok je opasnost da umre veća za čak 48 %.

Drugi faktor su godine: sa 74 godine pripada starosnoj grupi u kojoj je a to je vjerovatnoća da će im biti neophodno bolničko liječenje pet puta veća je nego kod osoba od 18. do 29 godina, a rizik od smrti čak 90 puta veći.

Najzad, muškarac je, a istraživanja navode na zaključak da su svi muškarci izloženi dva puta većem riziku od smrti nego žene, piše „Gardijan“.

Kakvu terapiju prima?

Prema poslednjim informacijama, Tramp prima deksametazon, i generički steroid koji se koristi za liječenje drugih infekcija, što je najjači dokaz da bi njegov slučaj mogao da bude težak.

Američko društvo za zarazne bolesti kaže da je deksametazon koristan za ljude sa teškim oblikom kovida- 19 koji zahtjevaju dodatni kiseonik, ali i da je jedna studija pokazala da taj lek čak može biti štetan za ljude sa blagim oblikom bolesti...

Čitaj još:   CRNA SUBOTA U SARAJEVU: Nevrijeme- vjetar oborio drvo, ne rade tramvaji, ogromne količine vode na cestama... (foto, video)

izvor agencije AP

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more