IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UPOZORENJE: KORONA “NEPRIMJETNO” DOLAZI U NOVI PAZAR!!! (foto)

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek apelovao je danas na sve institucije u Novom Pazaru da budu u pripravnosti jer korona “neprimjetno” dolazi u taj grad, kao da se pacijenti sa simptomima koji ukazuju na korona virus pravovremeno jave u kovid ambulante.

Primjetili smo da se pacijenti sa temperaturom i respiratornim problemima javljaju izabranom ljekaru, a da se prethodno ne jave kovid ambulanti i zato apelujem na građane Novog Pazara koji imaju simptome koji ukazuju na korona virus da se prije toga pravovremeno jave kovid ambulanti gdje se vrši dijagnostika da li je riječ o kovid pacijentu ili respiratornoj infekciji – rekao je Đerlek.

Naveo je da je primjećeno da se u poslednjih sedam dana broj pozitivnih pacijenata kreće između dva i tri odsto od ukupno testiranih što nagovještava da je virus i dalje tu, kao i da su u hospitalnom djelu bolnice svakodnevno dva do tri pacijenta.

– Smatramo da tih pacijenata sigurno ima i više nego što te brojke pokazuju i zato apelujemo na građane da se javljaju Opštoj bolnici Novi Pazar da nam se ne desi kao u junu i julu da se liječe kod kuće i da nam dođu kasno, kada je vrlo teško da im pomognemo – rekao je Đerlek.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: U jednom danu od 50 PRISTIGLIH IZ INOSTRANSTVA– 30 korona POZITIVNIH...(video)

Naveo je da je svim privatnim ordinacijama, gdje se liječi dosta pacijenata sa tim simptomima, upućen apel da Zavodu za javno zdravlje Novi Pazar dostave spisak pacijenata koji su se javili sa temperaturom i respiratornim infekcijama kako bi se izvršilo testiranje.

– Tragamo za pacijentima gdje nam se “kriju” jer primjećujemo da se tu nešto dešava, da je neprimjetno, polako i vrlo lukavo tako da moramo biti vrlo obazrivi – rekao je Đerlek.

Apelovao je i na Krizni štab u Novom Pazaru da pruži svoj maksimum i pojača nadzor u kontroli sprovođenja epidemioloških mjera jer je primjećeno da je i po tom pitanju došlo do opuštanja što, dodao je, može da bude “vrlo kobno” i dovede do toga da korona “preko noći eksplodira” u Novom Pazaru.

Izvor Srbija danas

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more