IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALARMANTNO STANJE U SRBIJI: Nove mjere u borbi protiv korone, STUPAJU NA SNAGU SUTRA…

Članica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa dr Darija Kisić Tepavčević rekla je da je situacija alarmantna.

Svi odbjekti mogu da rade do 23 časa, uključujići i one sa baštama, to stupa na snagu od sutra– rekla je epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa dr Darija Kisić Tepavčević.

Ona je rekla da je situacija alarmantna.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević kaže i da će kontrola primjene mjera biti poooštena u cijeloj Srbiji, a posebno u onim djelovima gde je registrovan najveći broj oboljelih.

Kontrola i sankcije će biti mnogo strože nego u prethodnom periodu – rekla je Kisić Tepavčević novinarima nakon sjednice Kriznog štaba.

Upitana da li će biti zatvaranja Beograda i ponovnog uvođenja vanrednog stanja, Kisić je navela da Krizni štab nije ni razmatrao takvu mogućnost.

– Moramo da naučimo za živimo sa virusom – zaključila je ona.

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa zasjedao je danas. Podsjetimo, epidemiolog dr Predrag Kon, član Kriznog štaba, izjavio je juče je u fokusu današnjeg zasjedanja procjena epidemiloške situacije.

Čitaj još:   OBRAZOVANJE I ŠKOLE koje imaju Novak i Jelena Đoković: Mnogi nisu znali sve informacije! (foto, video)

Inače, Kon je ranije iznio i svoj stav da bi maske mogle da budu obavezne ako se situacija pogorša, odnosno, on jeste za zaoštravanje mjera, ali i kazni.

Ono što epidemiolozi ističu poslednjih dana jeste to da nam krajem oktobra, početkom novembra prijeti treći talas korona virusa.

Prema jučerašnjem presjeku, u Srbiji je na korona virus testirano 7.076 osoba i od toga je njih 120 bilo pozitivno, a jedna osoba je preminula. Ovaj broj zaraženih najveći je još od 27. avgusta kada smo imali 125 novootkrivenih slučajeva. Na respiratorima zdravstvenim ustanovama širom Srbije, prema poslednjim podacima, nalazi se 19 pacijenata.

Ono što takođe zabrinjava, jeste to što je već danima gotovo polovina novozareženih na dnevnom nivou iz Beograda.

izvor: blic.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more