IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL: Amfilohije kritično, umjesto u bolnici liječili ga u manastiru? (foto i video)

 Ljekari na saslušanju, sumnja se da je testiran pod lažnim imenom…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, recepti, vijesti, srijeda…07.10.2020…SKANDAL: Amfilohije kritično, umjesto u bolnici liječili ga u manastiru?

Sumnja se da je mitropolit SPC Amfilohije testiran prvi put još 1. oktobra pod lažnim imenom, a nakon toga, kada je nedvosmisleno utvrđeno, da je Amfilohije pozitivan na koronavirus, njemu su iz te bolnice “Danilo Prvi” dopremali u manastirske odaje ljekove i kiseonik…

Policijski inspektori saslušali su direktoricu cetinjske bolnice “Danilo Prvi” Sonju Radojičić i medicinsko osoblje koje je liječilo mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Saslušanje je obavljeno radi provjere da su procedure tretmana sprovedene u skladu sa pravilima medicinske struke i preporukama IJZ, piše Antena 1…

– Sumnja se da je mitropolit SPC Amfilohije testiran prvi put a to je još 1. oktobra pod lažnim imenom, a nakon toga, kada je nedvosmisleno utvrđeno, da je Amfilohije pozitivan na koronavirus, njemu su iz same bolnice”Danilo Prvi” dopremali u manastirske odaje ljekove i kiseonik. Umjesto u bolnici, sumnje, Amfilohije je liječen Cetinjskom manastiru, što je i dovelo do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja.

Čitaj još:   Bošnjačka stranka danas u ROŽAJU: Donosi odluku o ulasku u Vladu MILOJKA Spajića... (foto)

OGLASILA SE I MITROPOLIJA Mitropolit Amfilohije ima virus, molimo se za njegovo zdravlje

“Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, ušao je u cetinjsku Bolnicu Danilo Prvi radi rutinske zdravstvene kontrole a povodom planiranja njegovih predstojećih pastirskih aktivnosti. Prethodne dane mitropolit je proveo u kućnoj izolaciji i pod neprekidnim ljekarskim nadzorom. Iako je njegovo opšte zdravstveno stanje i utvrđeno je urednim (bez značajnijih poteškoća ) a on se lično dobro osjeća, kovid-test je potvrdio da je vladika inficiran ovim virusom, pa je, baš iz tih razloga, prevezen u KBC Podgorica. Tamo će, zbog povoljnijih uslova liječenja, smješten sve dok traje infekcija.
Opšte mišljenje ljekara je, da je mitropolitovo zdravstveno stanje, s obzirom na pozitivan rezultat pomenutog testa – sasvim stabilno i pod kontrolom.

Pozivamo braću i sestre na usrdnu molitvu punu vjere i ljubavi – kako za mitropolitovo što skorije ozdravljenje, tako i za zdravlje i napredak svih oboljelih.”

Izvor Antena 1

Čitaj još:   STIŽE NAM NAJDRAŽI GOST: Baščaršija okićena, Sarajlije dobro raspoložene u susretu ramazanu... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more