IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović uputio predlog da mandatar bude Krivokapić: Otkriven i poznat SASTAV NOVE VLADE Crne Gore… (foto i video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputiće danas to je i predlog prema Skupštini Crne Gore mandatar za sastav vlade bude Zdravko Krivokapić…

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 08.10. …12 :07… MILO Đukanović uputio predlog da mandatar bude Krivokapić: Otkriven i poznat SASTAV NOVE VLADE Crne Gore… (foto i video)

To je kazao da se nada da će Krivokapić što prije sastaviti vladu. Đukanović je održao danas konsultacija sa nosiocima lista koalicija Za budućnost Crne Gore Zdravkom Krivokapićem, Mir je naša nacija Aleksom Bečićem i Crno na bijelo Dritanom Abazovićem o mandataru za sastav Vlade Crne Gore.

“Obavio sam konsulaticje. Predlog ću uputiti Skupštini. Odao sam priznanje za sporazum koji su potpisali predstavnici tri koalicije. Izborni proces je i tranzicija vlasti potvrda je uspješnosti politike u prethodnom periodu. Sama izgradnja institucija i vladavina prava najbolji put za prevazilaženje a to je svih podjela”, kazao je nakon konsultacija Đukanovuić novinarima.

On je istakao da je Crna Gora jedina republika gdje nije bilo ratova, obnovila je nezavisnost i postala članica NATO-a.

“Stranke koje nijesu do sada bile vlast sada će biti. Ne smijemo mi to dozvoliti da bilo koja vlast ugrožava vitalne interese Crne Gore. Da je dosadašnja vlada preduzimala je kvalitetne poteze. Nadam se da će nova vlada nastaviti da radi ma stavranju uslova za privlačenje stranih investicija”, rekao je on.

Nova parlamentarna većina je nakon konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore 23. septembra, dostavila predlog, sa potpisima 41 poslanika, da mandatar bude Krivokapić.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Zid star preko 100 godina osvanuo sa ratnohuškačkim grafitom... (foto)

O Zakonu o slobodi vjeroispovijesti

Komentarišući najave o izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti Đukanović je rekao da uvijek poštuje volju parlamentarne većine.

“Ne bih sada govorio o mom odnosu dok ne vidim sadržinu. Kada vidimo šta ce biti sadržina imaći isti odnos kao i odnos prema sadašnjem Zakonu i treba da bude usklađn da pravnim sistemom Crne Gore”, naglasio je on.

O Kongresu DPS-a

Predsjednik države je pojasnio i zbog čega će u decembru biti održan vanredni kongres DPS-a.

“Crna Gora ima demokratski kapacitet da odgovori izazovima. Tako da smo razumjeli i da je poruku a to je da javnost nije zeljela da DPS bude stub vlasti nakon izbora. Sada ćemo raditi sve dokažemo da smo dobro pročitali stav javnosti. Radujemo na tome da dokažemo da DPS zaslužuje da joj se vrati povjerenje”, naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima DPS će povući određene poteze.

“Do Kongresa ćemo tada raditi na analizi našeg djelovanja. Moraju se preduzeti promjene što znaci i kadrovske promjene”, jasan je Đukanović.

O ostavci Vesne Medenice

Đukanović se osvrnuo i na Izvještaj Evrospke komisije o napretku Crne Gore. Na novinarsko pitanje šta misli o prigovoru EK da je predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici teče treći na čelu te institucije Đukanović je kazao da se mora malo pažljivije razgovarati sa EU.

Čitaj još:   MILO Đukanović: DANAS O MANDATARU I VLADI...

“Ako želimo da budemo njen dio moramo razmišljati o njihovom tumačenje napšeg ustavno pravnog sistema. Nisam adresa za tumačenje ustavno pravnog sistema”, poručio je on.

Izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more