IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SANDŽAK: Vulin prijeti “spektaklom” na Pešteru? (foto)

Na privremenom poligonu “Pešter” danas je izvedena generalna proba i tp Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem “Sadejstvo 2020”, na kojoj će učestvovati oko 2.800 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, više od 150 borbenih i neborbenih vozila i sistema 40 vazduhoplova, saopšteno iz Beograda…

SJENICA:Sandžak,Zanimljivosti,vijesti,petak…09.10.2020…20 :27… SANDŽAK : Vulin prijeti “spektaklom” na Pešteru? (foto)

Generalnoj probi prisustvovao je i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je istakao da je viđeno ono za šta se Vojska Srbije pripremala i to svih ovih mjeseci, ali i svih proteklih godina. 

“Ovakva vojska nije vojska koja se pravi za jedan dan, to je produkt i plod strpljivog, upornog rada, to je ogromni entuzijazam i ogromna motivacija svih pripadnika Vojske Srbije”, rekao je on, konstatujući da je generalna proba prošla onako kako je bila planirana i da su sve jedinice “na najbolji mogući način ispunile svoje zadatke”. 

Šta će biti prikazano sutra

Na vojnoj vežbi “Sadejstvo”, koja će u subotu biti izvedena na Pešterskoj visoravni, biće prikazano zajedničko djejstvo jedinica kopnene vojske, kao i ratnog vazduhplovstva i specijalnih snaga vojske Srbije, navodi pukovnik  Milan Elenkov

Čitaj još:   ŽUČNA I OŠTRA REAKCIJA: "Putin pred svijetom povukao paralelu između Bosne i Hercegovine i Ukrajine..." (foto, video)

“Vežba se sastoji od sedam sekvenci. A cilj vježbe je prikaz prvo stanja obučenosti komandi i jedinica Vojske Srbije u rešavanju taktičkih i vatrenih zadataka tokom izvođenja združene operacije, sa težištem na vazduhoplovnoj vatrenoj podršci snaga kopnene vojske”, objašnjava Elenkov.  

Kako kaže, na Pešterskoj visoravni i u vazdušnom prostoru imaćemo priliku da vidimo “migove 29”, “orao”, “supergaleb G-4”, helikopter Mi-35, Mi-17V5, Mi-8, kao i borbeni helikopter “gama” paletu naoružanja koju će oni koristiti .  Dodaje da se u pripremama za ovu vežbu od 1. oktobra već dejstvovalo na poligonima u Čenti i na Pasuljanskim livadama.

Vojna vežba “Sadejstvo 2020” biće održana u subotu u 12 časova. Izvode je jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, kao borbena grupa iz sastava Kopnene vojske i jedinice za specijalne operacije. 

Angažovano je 2.800 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, i oko 150 borbenih neborbenih vozila borbenih sistema više od 40 vazduhoplova.

Izvor: RTS, FoNet

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more