IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UZBUNA U ZAGREBU: Rafali ispred HRVATSKE VLADE: Ranjen policajac, napadač se nakon bjekstva… (foto i video)

Pred vladom na Markovom trgu upucan policajac, napadač se ubio…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak… 12.10. 2020…09: 34…UZBUNA U ZAGREBU: Rafali ispred HRVATSKE VLADE: Ranjen policajac, napadač se nakon bjekstva… (foto i video)

NA MARKOVOM trgu je jutros upucan policajac. Reporteri koji su jutros bili na licu mjesta su javili kako je policajac ranjen.

Razgovarali su s jednim prolaznikom na trgu koji je bio tamo u vrijeme kad se sve dogodilo, a on im je otkrio kako je policajac upucan oko 8:05. Po ranjenog policajca je došla hitna pomoć i policajac je prevezen u bolnicu. 

Napadač je bio u bijegu, a oko 9 sati je policija javila kako je pronađeno njegovo tijelo te kako je počinio samoubojstvo.

Jedan od reportera sa lica mjesta javio se još jednom s terena s Jabukovca gdje je pronađeno tijelo napadača.

“Došao sam na posao i prije toga po cigarete u Dionu. Zatvorio vrata, napravio dva koraka i čuo pucnjavu. Odmah je bio pogođen policajac. Vidio sam da pada. Otrčao sam u Dionu jer mi mobitel ostao u autu pa sam utrčao po pomoć. Bio sam prvi pored policajca. Prvi sam mu pružio pomoć tj. otišao po pomoć. Za vrijeme dok sam otišao u Dionu kolege vozači su ga odvukli iza zgrade Vlade na sigurno. Za čudo nije bilo niti jednog drugog policajca na vidiku. Kako sam čuo jedan je policajac iz Mletačke pružao otpor i pucao prema napadaču. Onda smo mu pružili pomoć i bili pored unesrećenog malog policajca i čekali hitnu koja se nije pojavila. Srećom naišao je poznanik sa sanitetom koji ga je odvezao”, rekao je pomenuti na video snimku prolaznik…

izvor Index.hr

Čitaj još:   TUGA GOLEMA: Na Ahiret preselio Osman Trnka, pješačio po 400 km da odao počast žrtvama u Potočarima... (foto i video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more