IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EFEKTI posjete PEŠTERI od strane Vučića: Doliće dobilo četiri puta jaču struju… (foto i video)

Dva dana poslije posjete Vučića, selo Doliće kod Sjenice dobilo novi i to trafo snage 400 kilovati…

SJENICA: Sandžak, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 13. 10… 09:34… EFEKTI posjete PEŠTERI od strane Vučića: Doliće dobilo četiri puta jaču struju… (foto i video)

Posjeta predsjednika Aleksandra Vučića, selo Doliće kod Sjenic je četiri puta jače napajanje strujom od dosadašnjeg, kaže v. d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić prilikom današnje posjete selu Doliće.

“Najkasnije do kraja godine uradićemo još jedan novi trafo snage 400 kilovata i dalekovod 10 kilovata u dužini od 500 metara sa koga će se napajati zaseok Šabaredžovići sa 19 domaćinstava. Na ovaj način biće osigurano kvalitetno i pouzdano snabdijevanje električnom energijom čitavog sela Dolići u kome živi 69 domaćinstava i omogućiti razvoj mlekarstva i prerade mesa, od čega ljudi u ovom dijelu Pešterske visoravni žive”, istakao je Grčić.

On je naglasio i da je plan ovog javnog preduzeća u skladu s tom politikom predsjednika Aleksandra Vučića svaki kraj Srbije dobije stabilno dalo jačom snabdijevanju strujom.

Čitaj još:   JEVTO Eraković, osudio napad na ALEKSAMDRU Vuković Kuč: NEKA SE STIDE, kada nečega već nemaju... (foto)

“Sjenički kraj ima dobru trafo stanicu od 110 kilovati a problem su razvodi zbog velikog prostranstva na Pešteri. Za nekoliko mjeseci u planu je da se obezbijedi stabilno elektro snabdevanje još jednom kraju sjeničke opštine”, najavio je Grčić.

Mještanin Muris Šabaredžović, čije je domaćinstvo posjetio predsjednik Aleksandar Vučić, ne krije iznenađenje brzom reakcijom Elektroprivrede.

“Nismo se nadali da će napon struje za samo dva dana biti pojačan i to za četri puta. Već to nam je omogućilo lakši rad prilikom muže krava, tako da razmmišljamo i o otvaranju mljekare. Hvala predsjedniku Vučiću na nikada brže ispunjenom obećanju. Struja je za nas, pored vode i puta život, na Pešteru”, istakao je Šabaredžović.

Direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić rekao je da će ova investicija u kvalitetnije i pnije elektro napajanje i povećanje instalisanih kapaciteta za nove i postojeće korisnike omogućiti i razvoj seoskog turizma u sjeničkom kraju.

Izvor: agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more