IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Filipović o DRITANOVOJ kombinatorici: PUNO JE MAČKU TELEĆA GLAVA…

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović ne odustaje od kombinatorike da ljudi iz njegove koalicije preuzmu rukovođenje sektorom bezbjednosti.

Insistiranje kojem se protivi koalicija okupljena oko Demokratskog fronta, Abazović juče je opravdao riječima: “Nismo tražili sektore bezbjednosti za sebe nego za Crnu Goru.”

Šta se zapravo krije iza ove poruke, CdM je pitao analitičara Ljuba Filipovića, koji za Abazovićevu kombinatoriku ima jasan stav – URA misli da može da sa 20 hiljada glasova da ukroti destruktivnu silu koja je pojela Jugoslaviju devedesetih, ali puno je mačku teleća glava.

“URA je sebe svela na to da grčevito čuva bezbjednosni sektor i vanjske poslove ostavljajući sve ostalo koaliciji oko Fronta i crkvi. Što će to čuvati i predstavljati URA ukoliko je prepustila Zdravku Krivokapiću da stvara drugu srpsku državu od Crne Gore kako je danas najavio”, kaže Filipović za CdM.

Čitaj još:   PRVA RUNDA ĆORAK: “Trajaće ovo oko Vlade– lijepo smo razgovarali i opštarili”… (foto, video)

Sagovornik CdM-a kaže da URA čuva bezbjednosni sektor da bi sačuvala kredibilitet u očima zapadnih partnera.

“Pošto su iznevjerili svoje birače prodajući ideju ekspertske vlade budzašto, to malo kredibiliteta pokušavaju sačuvati na ovaj način”, navodi on.

Filipović napominje da se krećemo ka dominaciji Demokratskog Fronta u crnogorskoj politici.

“Pokušaj interesnih krugova da kreiraju neki “AntiFront” kao neku novu inkarnaciju koalicije Ključ sa Zdravkom Krivokapićem na čelu te prozapadne četničke snage, završiće se kao svaki laboratorijski, sintetički eksperimenti u politici – neuspjehom”, zaključio je Filipović u izjavi za CdM.

izvor: CdM.me

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more