IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Gužva za fotelje u Podgorici: Ko je trenutno u igri za sastav nove vlade… (foto)

Kombinatorika za fotelje u novoj vladi koju treba da sastavi prvi i novi mandatar Zdravko Krivokapić je uveliko u toku, mnogi bi u novu Vladu, nude se kao eksperti kakve Crna Gora imala nije, u igri je mnogo imena, i to mnogo više nego što je funkcija koje treba pokriti kako bi bila sastavljena nova Vlada…

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 13. 10… 11:34… Gužva za fotelje u Podgorici: Ko je trenutno u igri za sastav nove vlade… (foto)

Kao novi ministar finansija ovih dana se prema tvrdnjama izvora CdM se pominje bivši poslanik Aleksandar Damjanović. Mediji su već ranije objavili da su kandidati za tu funkciju i Ivan Radenović i Milojko Spajić.

Javnu upravu bi trebalo da pokrije osoba iz NVO sektora. Kao jedan od prvih kandidata za budućeg ministra odbrane, kako tvrde izvori CdM-a, pominje se Zoran Miljanić iz CIVIS-a, dok bi resor nauke mogao preuzeti profesor na UDG Filip Ivanović, i poslanica Pokreta za promjene Branka Bošnjak.

Jedan od kandidata za resor prosvjete je profesorica na Filološkom fakultetu Rajka Glušica iz Građanskog pokreta URA, a navodno za tu poziciju zainteresovan je i Demokratski front. Kao budući ministar sporta pominje se Marko Begović.

Bezbjednosni sektor žele svi knstituenti nove vlasti, a za te resore grčevito bore DF i koalicija Crno na bijelo.Iako se lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević nudi za prvog čovjeka ANB, izvori CdM-a tvrde da se Medojević, ukoliko se nađe u novoj Vladi, naći isključivo u resoru ekonomije. Kako CdM saznaje, za čelnu ili za visoku funkciju u resoru ekonomije pominje se Miloš Vuković-Fideliti konsalting.

Čitaj još:   PODGORICA- Kako se oduprijeti klerikalizmu u Crnoj Gori: Poštena pogodba jedina opcija...

Trenutno se kao kandidati za ministra zdravlja pominju Srđan Pavićević, Vladimir Dobričanin i Vuk Kadić.

Na mjestu potpredsjednika Vlade naći će se najvjerovatnije lider SNP  Vladimir Joković. Na mjesto prvog čovjeka MUP-a pretenduje Dragan Ivanović potpredsjednik SNP Crne Gore šef poslaničog kluba te partije. To je želja SNP-a. Ivanović je dugo godina radio u bezbjedonosnom sektoru u okviru MUP Republike Crne Gore. Jedan je od prvih osnivača policijske akademije u Danilovgradu i predavač u toj instituciji.

Strahinja Bulajić iz DF-a je kandidat za potpredsjednika Skupštine. A dok današnje Vijesti pišu da će najvjerovatnije i Boženi Jelušić iz GP URA će a moglo bi pripasti funkcija potpredsjednice parlamenta.

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more