IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Demokratska unija Albanaca: Ne postoji šansa da uđemo u novu vlast… (foto)

Mehmet Zenka, predsjednik te partije, javno se oglasio a sve povodu poziva mandatara Zdravka Krivokapića manjinskim partijama da budu dio buduće vlade…

PODGORICA: Crna Hronika, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda…14. 10… 08: 34… Demokratska unija Albanaca: Ne postoji šansa da uđemo u novu vlast… (foto)

Ne postoji šansa da Demokratska unija Albanaca da uđe u novu vlast, kazao je za Pobjedu Mehmet Zenka, predsjednik te partije, povodom poziva mandatara Zdravka Krivokapića manjinskim partijama da budu dio buduće vlade.

DUA je dio albanske koalicije “Jednoglasno”, koju čine i Demokratska partija, kao i Demokratski savez u Crnoj Gori. To je za sada jedina odluka od manjinskih partija koje je Krivokapić pozvao da učestvuju u novoj vlasti.

“Poziv smo dobili od mandatara, ali DUA ne vidi sebe u koaliciji ai sa partijama koje su programski apsolutno različite sa nama, koje su u velikoj dubokoj koliziji našim programskim načelima i smjernicama. Ljudi se mijenjaju od danas do sjutra. Ja sam ono što jesam, a oni koji će da prelete sa jedne na drugu stranu, srećan im put”, poručio je Zenka.

Genci Nimanbegu, jedan lider koalicije, “Albanska lista Genci Nimanbegu Nik Đeljošaj“, kazao je za Pobjedu da je njegova koalicija prihvatila poziv mandatara za razgovor o ulasku u vladu, ali to ne znači, kako je rekao, i da je prihvaćeno učešće u vlasti.

Čitaj još:   VIC DANA Plavuša i njena nova registracija...

“Što više protiče rok za formiranje nove vlade, manje su šanse da se parlamentarna većina međusobno dogovori o tome”, ocijenio je Nimanbegu.

Kazao je da se još ne zna datum razgovora sa Krivokapićem, mada su pojedini mediji javili da je razgovor u četvrtak.

“Prihvatili smo poziv da razgovaramo, ali to ne znači da smo se i dogovorili. Da li ćemo ući u vlast zavisi od tog razgovora, od njihovog programa, od više faktora”, istakao je Nimanbegu.

Bošnjačka stranka odlučiće da li će ući u razgovore sa Krivokapićem a sve to na sjednici Glavnog odbora, koja će biti održana u nedjelju, 18. oktobra u Rožajama, kazao je za Pobjedu Adel Omeragić, portparol BS.

Istakao je da će se na sjednici GO razgovarati i o aktuelnoj političkoj situaciji.

“Tada ćemo odlučiti i o pozivu Krivokapića”, rekao je Omeragić.

Krivokapić je zvanični poziv manjinskim partijama uputio odmah nakon što je predložen za mandatara za sastav vlade.

U pozivima je naveo da potvrđuje spremnost, iskazanu i sporazumom o saradnji sa koalicijama„Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo”, za saradnju sa manjinskim partijama.

Čitaj još:   DODIK ARLAUČE PO BEOGRADU: Cormackova i Inzko reagovali na izjavu o ezanu...

Krivokapić je najavio da će do 8. novembra imati prijedlog za novu vladu…

Izvor agencije

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more