IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUTINFEST 2020

Vikend koji je pred nama obeležiće treći, sada već tradicionalni, Tutinfest 2020.

Festival koji se kroz godine nametnuo kao najveća manifestacija u oblasti promocije nauke i obrazovanja ovog okruga, a kao jedna od najznačajnijih u državi i regionu, održaće se 16. i 17. oktobra 2020. godine u holu srednjoškolskog centra u Tutinu.

“Na festivalu nauke će oko 120 demonstratora uzeti učešće sa svojih 15 postavki iz različitih predmeta i istraživačkih oblasti, a sve sa idejom da se posetiocima približi nauka, te da se podstakne interesovanje za istu vrlo jednostavnom demonstracijom činjenice koliko je ona sama po sebi interesantna, inspirativna i nadasve zabavna.

Naša vrata će i u petak i u subotu biti otvorena za sve, bez obzira na godine i interesovanja, jer je spektar naših naučnih tema dovoljno širok. Važno je napomenuti da su preduzete sve mere povodom aktuelne epidemiološke situacije korona virusa i da ćemo voditi računa o bezbednosti svih prisutnih, jer samo tako, a uz pomoć nauke, možemo pobediti nevidljivog neprijatelja.” istakao je direktor festivala, prof. biologije Vahidin Ramičević.

Čitaj još:   BELKISA CRNOVRŠANIN O SRAMNOJ PRESUDI u slučaju studenta iz Novog Pazara Ernada Bakana (19): Beograđanin Ivan M. (22) osuđen je na godinu i pet mjeseci zatvora... (foto, video) 

Iz razgovora sa mladim saradnicima, koordinatorima i volonterima saznajemo da na pripremama ovog, za tutinsku Gimnaziju, opštinu i ceo kraj veoma važnog događaja rade već nekoliko meseci i da će, zajedno sa vršnjacima iz cele zemlje dati sve od sebe da ostvare misiju koja stoji iza slogana “Nauka je naša supermoć!”, te da se nadaju da će ovogodišnja popularnost, obim i posećenost podići ionako visoko postavljenu lestvicu prethodnih festivala.

FeS Production (dopisnik iz Tutina Ramo Sadović)

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

World Music Festival Zeman pun pogodak

World music fest "Zeman", festival koji njeguje muziku nastalu miješanjem Read more

Uskoro počinje letnji vašar

Uskoro počinje letnji vašar U toku su poslednje pripreme za Read more