IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KONAČNO I PONOVO Oglasio se dr Nestorović: Objava o KOVID- 19 digla Region na noge… (foto i video)

Povod kontraverzni doktor je našao u tekstu u kome se kaže da je on iznio “lažnu vijest”…

BEOGRAD: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja…18.X. 2020… 20: 14… KONAČNO I PONOVO Oglasio se dr Nestorović: Objava o KOVID- 19 digla Region na noge… (foto i video)

Doktor Branimir Nestorović, čija je nedavna objava na Fejsbuku o jednoj toj beskorisnosti nošenja maskizaštiti od koronavirusa podigao veliku prašinu u javnosti, ponovo se oglasio na toj društvenoj mreži.

Povod za novi post doktor je našao u tekstu koji je izašao i to na sajtu Istinomer, a u kome se tvrdi da se Nestorović pozvao istraživanje koje nije objavio američki Institut za javno zdravlje (kako je tosada tvrdio Nestorović u originalnom postu), već novinar Džordan Šahtel.

Isprovociran optužbom da iznosi “lažne vijesti”, dr Nestorović je objavio i drugi link, a koji je prenio i Foks njuz, u kome se daje zvanični zvanični stav zvanične institucije SAD, a kome doslovce stoji:

“CDC nikada nije u vodičima sugerisao da su maske namenjene zaštiti onih koji ih nose.”

Čitaj još:   SARAJEVO, JESEN USRED MAJA: Kiša, snijeg i niske jutarnje temperature, sve do…

Upravo je to Nestorović i konstatovao u novoj objavi na Fejsbuku, a onda i žestoko uzvratio na kritike.

“Zamolio bih onog ko piše te tekstove da se potpiše da ja i vidim njegovu kvalfikiaciju, ja sam redovni profesor na Medecinskom fakultetu. Vidim da su prošli put na tvrdnje ljekara koji je on Slovenije reagovali “specijalizanti infektologije” nepoznatog fakulteta. Čemu cenzura, nema dijaloga?” napisao je Nestorović.

Neki Istinomer tvrdi da čovjek koga sam citirao ne zastupa CDC, jer je novinar. Tačan citat “CDC nikada nije u vodičima sugerisao da su se ili maske namenjene zaštiti onih koji ih nose”. Zamolio bih onog ko piše te tekstove da se potpiše da vidim njegovu kvalfikiaciju, ja sam redovni i profesor Medicinskog fakulteta. Vidim da su prošli put na tvrdnje tih ljekara iz Slovenije reagovali “specijalizanti infektologije” nepoznatog fakulteta. Čemu cenzura, nema dijaloga?

izvor agencije

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   TUGA VELIKA- Prestalo je da kuca srce Maluši Klempić, još jednoj srebreničkoj majci: “Neka te sad tvoj Zulfo na džennetskim kapijama dočeka” (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more