IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Patriotsko komitski savez Crne Gore: Populizam Dritana Abazovića ne pije vodu… (foto)

Ministarstvo odbrane stavljeno pred nemoguću misiju reagovanja i to pred civilima…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivost, vijesti, srijeda… 21.X 2020…18: 55 … Patriotsko komitski savez Crne Gore: Populizam Dritana Abazovića ne pije vodu… (foto)

Patriotsko komitski savez Crne Gore šokiran je manipulacijom koja i upravo okončana na Sinjavini; plan onih koji, u stvari, stoje iza ovih 50-tak ljudi, od kojih su većina „profesionalni protestanti“, bio samo pokušaj a to je samo i omalovažavanja Vojske Crne Gore…

Da ta namjeravana „sramota“ bude potpuna, potrudili su se i medijskim eksponiranjem izvjesne Mileve, iz Sinjavine, koja je trebala, valjda, biti najbolji autoritet u odgovoru na pitanje zašto ne trebaju biti tamo održane vojne vježbe. Koje se pripremaju sedam godina, poručili su iz Patriotsko komitskog saveza Crne Gore.

A i pripremljeni dio priče tobožnjih aktivista je nevjerovatan; kažu Vojska će da koristi 10.800 ha površine, što je, po njima, trećina planine. Naravno za ponavljače iz matematike, jer je površina pašnjaka na ovoj planini 120 000 ha, a tu se, uz prisustvo Jugoslovenske narodne armije, koja je, baš tu, imala poligon, moglo napasati 200 000 grla sitne stoke. Tolika je Sinjavina!

Čitaj još:   VELIKA TUGA IZNAD BOSNE: Na Ahiret preselio "HAMZA" BURZIĆ Ismet "BURZA", ratni heroj Krajine…

Oslobodioci Sinjavine, iako budže cifru, tvrde i oko 3.500 sitne stoke krepati od gladi, ako Vojska ispali oko 600 kg eksploziva. Pošto, za probijanje samo 50 m puta, koristi bar 700 kg eksploziva, da li to znači da će nam blokirati puteve? Pa da svi, sa po dvije ovce, nagrnemo u Sinjavinu?Istina, nijesu izračunali koliko je trebalo eksploziva da Vojska probije pristupne puteve do „lica mjesta“, jer su im oni dobro došli za lične aktivnosti po šumama, kada uopšte ne brinu o planini, već o svom buđelaru.

Još 2. avgusta je na Ilindanskom saboru, od strane mitropolita SPC Amfilohija, najavljen redoslijed poteza. Tada je isti rekao da se „na Sinjavini ne smije uspostaviti vojni poligon“, dok je sam predsjednik udruženja „Bjelopavlićka Sinjavina“ marta 2019. javno zahvaljivao mitropolitu kako je stočarima dao 3.000 eura pomoći. Populizam Dritana Abazovića tipa „rečeno-učinjeno“ naprosto ne pije vodu jer neko drugi tu vodu muti, na štetu crnogorskih institucija i države Crne Gore.

Ministarstvo odbrane, stavljeno pred nemoguću misiju reagovanja a i pred civilima, realno, i nije imalo šansu. Samo se bojimo da, nastave li državni organi Crne Gore ovako da „rješavaju“ probleme, neće država imati šansu, zaključuju iz Patriotsko komitskog saveza Crne Gore…

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 29. maj 2023. godine

izvor Analitika.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more