IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DAČIĆ I ŠEST POTPREDSJEDNIKA: Muftija, Elvir i još… (foto)

Ivica Dačić izabran javnim glasanjem za predsjednika Skupštine Srbije kao i šest potpredsjednika kao i generalni sekretar od danas je to Veljko Odalović ..

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, Zanimljivost, vijesti, četvrtak…22. X 20 20… 21 : 55… DAČIĆ I ŠEST POTPREDSJEDNIKA: Muftija, Elvir i još… (foto)

Poslije prozivke i javnog glasanja, Dačića je podržalo 225 poslanika, a protiv je bio jedan…

Izbor Dačića podržali poslanici liste„Aleksandar Vučić– Za našu decu“, SPS, Saveza vojvođanskih Mađara i Srpskog patriotskog saveza (SPAS).

U raspravi prije glasanja je ocijenjeno da će, s Dačićem na čelu a i Skupština Srbije biti „simbol demokratičnosti, efikasnosti i transparentnosti“.

Dačić: Najveća je čast biti na čelu Parlamenta…

Novi predsjednik Skupštine Srbije izjavio je da je „za svakog državotvornog političara najveća čast da bude na čelu Parlamenta kao nosioca prvo najviše zakonodavne vlasti“.

Zahvalio je svima koji su podržali njegov izbor, a onima koji ga nisu glasali poručio da je „ovo Skupština svih građana“ i da on od svih, “ u najboljem interesu građana, jedino traži toleranciju, uz uvažavanje političkih razlika“.

Čitaj još:   DAČIĆ PLAČE I NARIČE: "Vučića će u Berlinu pritisnuti, sastanak organizovan..."

„Iskreno zahvaljuem predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji nije morao mene da predloži na to mjesto, ali je to učinio uvažavajući sve zajedničke ciljeve“, rekao je Dačić.

On je ukzao da Skupština „vlast crpe iz narodne volje i poverenja“, da je to „njen zadatak da doprinesu stabilnosti“, dok „samo ujedinjena, Srbija može da odgovori na sve izazove“.

Izabrano šestoro potpredsjednika Skupštine

Dačić je za šest potpredsednika Skupštine predložio Vladimira Orlića iz SNS, Stefana Krkobabića iz PUPS-a, Radovana Tvrdišića iz SPAS-a,Mariju Jevđić iz Jedinstvene Srbije, Muamera Zukorlića iz Stranka pravde i pomirenja kao na i Elviru Kovač iz Saveza vojvođanskih Mađara.

Poslanici Skupštine Srbija izabrali su potom javnim glasanjem šestero predloženih potpredsjednika Skupštine.

Za predložene kandidate glasala su 224 poslanika, dok je Radovan Tvrdišić dobio 225 glasova…

Poslanica SNS Sandra Božić, za koju se ranije spekulisalo da će biti na kraju i potpredsjednica Skupštine, postala zamenica šefa poslaničkog kluba SNS-a...

Izvor agencije

Čitaj još:   KUPILA ''SITNICU'' A KOŠTA KAO TRI STANA ...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Ivica Dačić iz Beograda: Nisam ja ratovao u Dubrovniku, već Crnogorci…

- Nisam ja išao u Dubrovnik da ratujem, već Crnogorci - kaže Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more