IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MEDO GLASAN: Ako PzP ne dobije potpredsjedničko mjesto, vidjećemo hoćemo li u Krivokapićevu Vladu… (foto)

Vijesti i Crkva imaju veći uticaj na mandatara Krivokapića, nego što to ima koalicija za budućnost Crne Gore, kaže predsjednik Pokreta za promjene a to je Nebojša Medojević…

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, Zanimljivost, vijesti, četvrtak…22. X 20 20… 18: 55… MEDO GLASAN: Ako PzP ne dobije potpredsjedničko mjesto, vidjećemo hoćemo li u Krivokapićevu Vladu… (foto)

Nebojša Medojević, poručije da javnost treba da zna, dodao je Medojević, da Vladu sastavljaju Miško Perović, Daka Davidović, te i Željko Ivanović, Gojko Perović, uz asistenciju Vladimira Božovića. 

Ukoliko Krivokapić ne uvaži preferencije PzP- a a za mjesto potpresjednika Vlade za demoktatsku tranziciju, reforme i koordinaciju same borbe protiv organizovanog kriminala, zauzećemo stav o učešću u vladi, najavio je danas Medojević…

“Djeluje malo čudno, ali politika je javna stvar, pa smatram da to treba javno reći. Oni imaju mnogo više uticaja na mandatara a nego i partije koje su legitimo učestovale na izborima. Nadam se Krivokapić zna da je on mandatar države Crne Gore i da mandat dobio od građana”, rekao je Medojević.

On je dodao da je Pokret za promjene transparentno iskazao interesovanje za mjesto u Vladi  i upravo pozicija za potpresjednika Vlade za demokratsku tranziciju i reforme i koordinaciju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije zajedno sa resorom odbrane bila je preferencija PzP.

“Kada je to čuo konzorcijum krupnog kapitala druge porodice, oni su i vlasnici i osnivači URE, oni su tražili istu tu poziciju, iako nijedna a od partija, pripadnica Zelenih nikad nije Evropi nije tražila službe same bezbjednosti niti odbranu. Ali legitmno. Nijesmo imali sastanak, ali jesmo komunicirali mailom, dosta čudan način sastavljanja Vlade”, rekao je Medojević.

Da bi pokazali da se PzP svih ovih godina borio za promjene pokazali su spremnost da naprave kompromis sa koalcijom Crno na bijelo, jer traže iste pozicije.

Čitaj još:   PONOVO REDOVI ZA GORIVO: Stvarnost i zbilja ovako je bilo u SARAJEVU... (foto, video)

“Ja ću odustati od portfelja ministra odbrane ako kolege iz te koalicije njihovi vlasnici prihvate ovu poziciju potpresjednika Vlade za reforme demokratsku tranziciju, reforme ali i kao borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Nadam sa da mandatar sagledati želje birača, ipak je PzP osvojio pet, a URA četiri mandata. Pokazali smo da smo mi spremni da naše želje svedemo na jedno mjesto, ali želimo da se naša partija bavi promjenama”, poručio je Medojević.

Kako je dodao, očekuje da će mandatar uvažiti želje birača da se dese ljekovite promjene i prihvatiti ruku reforme. Ukoliko se to ne dogodi, dodaje, zauzeće stav o učešću u takvoj Vladi.

“Mi kooridinaciju reformi, a da Vijesti dobiju Ministarstvo odbrane. Vidjećemo, ukoliko prevagnu interesi krupnog kapitala oko te druge familije onda će PzP na svojim stranačkim organima zauzeti stav o učešću u toj Vladi. Ne želim da povjerujem da su te informacije tačne, ali imajući u vidu da madanatar nastupa više kao peti poslanik ali i to koalicije Crno na bijelo nego prvi poslanik koalicije Za budućnost Crne Gore be bi me čudilo…

Ako je tačno da druga porodica postavljati svoje ključne ljude i u oblastima reformi i drugim segmenitma, moramo da vidimo imena. Rekli smo da mi ćemo glasati za svaku vladu bez DPS, ali ovo što sada vidimo, ako je to sada tačno, izaziva sumnju da Vladu formira Milo Đukanović, kojem je obećano da neće biti predmet krivičnih istaga”, poručio je Medojević…

Čitaj još:   NOVI PAZAR: U planu rekonstrukcija nekoliko novopazarskih škola...

Izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more