IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zbog dva bombaška napada uhapšen stari policijski znanac u… (foto)

Policija je na osnovu operativne potrage uhapsila 32-godišnjaka iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela izazivanje opće opasnosti kao i nedozvoljenog držanja oružja ili ekplozivnih materija…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivost, vijesti, srijeda… 21.X2020… 22: 55…  Zbog dva bombaška napada uhapšen stari policijski znanac u… (foto)

Kako saznajemo, uhapšen je Alen L., višestruki povratnik, poznat po brojnim krivičnim djelima, tereti se da je u dva navrata i to a u ulici Čobanija aktivirao eksplozivne naprave...

Prvi put je bombu bacio 22. augusta, a drugi put 18. septembra ove godine. Tom prilikom oštećeno je više automobila i stanova u ovoj ulici, a da tada povrijeđenih nije bilo.

Nezvanično saznajemo, da je meta napada u oba slučaja bila ista osoba, a koju policija dovodi u vezu sa preprodajom droge.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu pretresen je stan i dvorište kuće koje koristi na području Novog Sarajeva, gdje je pronađena i oduzeta jedna puška, četiri okvira i određena količina municije.

Čitaj još:   SARAJEVO, LAVROV STIGAO: Ruskog ministra vanjskih poslova NIJE DOČEKAO Igor Crnadak, kakve su mu poklone spremili....

Nakon hapšenja, uhapšeni 32-godišnjak je danas predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako nam je rečeno iz te pravosudne institucije, određeno mu je 24-satno zadržavanje, a nakon što bude ispitan, odlučit će se o daljim mjerama protiv njega.

Policija je rasvijetlila još jedan slučaj bombaškog napada u Sarajevu, onaj od 20. oktobra, kada je bačena eksplozivna naprava u Dobojskoj ulici u Novom Sarajevu.

Tada je oštećeno vozilo “citroen” i fasada jedne kuće.

Kako je saopćio MUP KS, zbog izazivanja opće opasnosti i oštećenja tuđe stvari uhapšen je S. S. (1995), rođen u Njemačkoj, a nastanjen u Sarajevu.

Izvor: Agencije

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   PLJEVLJA- Izvršni direktor Rudnika uglja nastavlja sa spornim zapošljavanjima: MILAN Lekić zaposlio osuđenu za pronevjeru 600.000 eura... (foto)
PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more