IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Potpisan memorandum o saradnji civilnog društva unutar mreže ZELENI FORUM

Na sastaknku održanom 23. 10. 2020. godine u Kulturnom centru Novi Pazar, lokalne organizacije civilnog društva Green love, En-Nisa, Tavus, Svetionik, Put sredine, FOKRED, Tragom dobra, Monitor, Unija studenata Novi Pazar, Zeleni polumjesec/Zeleni krst, Volonteri NP i ul. Rajka Ackovica formirale su neformalnu mrežu ZELENI FORUM, koja predstavlja okvir za povezivanje i koordinirano delovanje organizacija civilnog društva, građana i lokalne samouprave u kreiranju politike životne sredine.

Afirmišući koncept održivog razvoja i transparentnog upravljanja, svesni ugroženosti životne sredine i prirodnih resursa na teritoriji opštine Novi Pazar, prepoznajući značaj udruživanja i aktivnog učešća građana i nevladinih organizacija u očuvanju prirode i životne sredine, udruživanje organizacija civilnog društva u okviru ZELENOG FORUMA ima za cilj jačanje građanskog aktivizma u kreiranju politika zaaštite životne sredine na teritoriji opštine Novi Pazar.

Čitaj još:   DETELJI I MOTIV PUCNJAVE U NOVOM PAZARU: Jeziva poruka objavljena na društvenim mrežama!

Mreža ZELENI FORUM formirana je u okviru projekta GLAS ZA EKO SPAS, koji realizuje Green love u partnerstvu sa radiom Sto plus i Connect televizijom uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine.

Press tim Zeleni Forum

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Naučite kako napraviti domaći burek za početnike…

Burek je jelo u kojem uživaju generacije ljudi sa prostora Balkana,  Read more

World Music Festival Zeman pun pogodak

World music fest "Zeman", festival koji njeguje muziku nastalu miješanjem Read more