IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Živković: SPC, Vijesti i Vučić mentori buduće Vlade…

“Dobija li Crna Gora marionetsku vladu?”

Bivši predsjednik Liberalnog saveza Miodrag Živković kazao je da pregovore heterogenog trojnog pakta o sastavu buduće Vlade prate brojne kontoverrze, koje, smatra, nedvosmisleno upućuju da će to biti marionetska vlada, kojom će upravljati mentori iz sjenke.

– Buduća vlada, ukoliko se konstituiše imaće tri prepoznatljiva mentorska centra koji će sa njom upravljati. Dominantan mentor i centar moći će svakako biti Srpska crkva na čelu sa Amfilohijem koja će sveru svog uticaja usmjeriti na mandatara Krivokapića i ministre iz kruga njegovih povjerenika. Ništa manje značajan mentorski centar moći, neće biti ni krug “moćnika” okupljenih oko tajkunskogkoncerna Vijesti koji će uticaj vršiti preko gospodina Abazovića i njemu odanih predstavnika u budućoj vladi – napisao je Živković na Fejsbuk profilu.

Treći mentor iz sjenke će, ističe on, biti i politički vrh Srbije oličen u predsjedniku Aleksandru Vučiću i njemu odanim ljudima koji će, kako kaže, upravljati sa zapostavljenim liderima DF-a.

– Samo su Demokrate za sada bez mentorskih uticaja, sklonjene u debelu ladovinu Skupštine koju su već osvojili – istakao je Živković.

Čitaj još:   Mirsad Đerlek: Situacija u Novom Pazaru alarmantna, kriv Kopaonik i Pazarci koji idu na skijanje... (foto i video)

Da će mentori staviti pod strogu kontrolu “svoje” djelove vlade Živković kaže da ne treba sumnjati “jer su njihova politička znanja i iskustva mnogostruko veća od čitave buduće vlade u kojoj će sjedati njihovi odabrani i poslušni kadrovi”.

– Sve ovo napisah da bi lakše pratili ovu predstavu na “najvišem nivou” u kojoj će megalomanski i pohlepni interesi mentora učiniti očiglednim, nesposobnost njihovih izabranika da udovolje nametnutim interesima – naglasio je Živković.

Prema njegovim riječima, održavnim interesima se najmanje razmišlja.

– Ali izdržala je ova napaćena zemlja do sada mnogo toga lošeg, pa će i ovu marionetsku vladu sa unaprijed oročenim vremnom trajanja. Vrijeme njenog kraha treba dočekati spremno uz jasnu poruku: “Nikada više 1918.” i “Nikada više vladavina, kao u posljednje tri decenije”.To će biti znak da smo nešto naučili – zaključio je Živković.

izvor: facebook

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more