IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVA VLADA U SRBIJI, FIKUSI I MARIONETE: Hotelijer ministar saobraćaja, doktorka ministarka rada!

Jasno i glasno rečeno i pokazano da je premijerka fikus i marioneta, ako je uopšte iko imao neku nedoumicu u vezi sa tim, napisala je korisnica Tvitera Maryna, reagujući na osionost Aleksandra Vučića, koji nije dozvolio Ani Brnabić da odgovori na novinarsko pitanje u vezi postavljenja Nebojše Stefanovića na mjesto ministra odbrane.

Čitava medijska farsa u vezi izbora novih ministara, kao i personalnog odabira nove vlade, pokazala je još jedanput da se u ovoj zemlji donose odluke samo na bazi volje jednog čovjeka.

A zapravo, možda sve to i ima smisla. Vučić je duboko svjestan kvaliteta svojih saradnika. Toliko puta su ga iskompromitovali, da je sada odlučio da on govori u ime svih njih. Nije ni čudo što je izbor vlade trajao puna četiri mjeseca, jer, realno, Vučić je bio na mukama koga da formalno postavi na ministarska mjesta. Gdje god da se okrene vidi neznanje, nestručnost, primitivizam, bahatost… Zato je morao da bira na osnovu lojalnosti, poltonstva, ulizištva i spremnosti da se pogazi sopstveni integritet zarad njegove volje.

Čitaj još:   Tri miliona ljudi u klopci, pitanje je samo po kojoj cijeni IDBIL ĆE PASTI...

– Hotelijer ministar građevine i saobraćaja, doktorka ministarka rada, znači nema bukvalno veze ko se u šta razumije, samo daj ministarstvo da zajašem – smatra Nerviosa.

Upravo tako, nema veze ko se u šta razume, a niko se ni u šta ne razume, već daj šta daš, ionako ćete biti samo marionete koje će da igraju onako kako ja sviram.

Međutim, još jedan detalj koji nije promakao korisnicima društvenih mreža. Naime, Vučić je mjesto ministra prosvete ostavio upražnjeno, jer je namjenjeno predstavniku SPS koji će tu ionako doći po kazni. To slikovito svjedoči o odnosu Vučića prema obrazovanju. Ko šiša obrazovanje, ko se još obogatio učeći.

– Najvažnije ministarstvo u svakoj uređenoj državi je Ministarstvo prosvete. Ministra prosvete su kao nevažnog ostavili da imenuje SPS. Koliko cijenimo i poštujemo tu instituciju pokazuju rezultati PISA testova – smatra funcionerka SSP, Ferida Ćustović.

Srećni nam novi ministri, bar do aprila 2022.

izvor: direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more